додому Новини Безпека На Черкащині одна з річок, яка впадає в Дніпро, зацвіла (ФОТО, ВІДЕО)

На Черкащині одна з річок, яка впадає в Дніпро, зацвіла (ФОТО, ВІДЕО)

0

На Черкащині річка Рось в районі Стеблівської ГЕС та міста Корсуня вже зацвіла. Місцеві активісти і журналісти зафіксували зниження рівня кисню у воді. Про це повідомила місцева журналістка Галина Добровольська-Погрібна на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

За її словами, синьо-зелені водорості розмножилися мегашвидко після прохолодного періоду (торік в цей час ще такого не було, рятували ситуацію дощі).

«У районі Яблунівки сьогодні 20 червня 2023р. річка вже повністю вкрита шаром фітопланктону, який уночі дуже активно пожирає кисень (о 5-00 там був показник 2,5, що вдвічі менше норми). Отже ще декілька таких ночей – і умовно готуймо мішки збирати мертву рибу. А відтак – проблеми з водопостачанням міста», – зазначила пані Галина.

Активісти провели заміри рівня кисню у воді.  На глибині в три метри Стеблівського водосховища теж вже мертва вода: 2,0 кисню при нормі 5,0.

Вона закликала владу звернути увагу на проблему.

«А раптом Стеблівська ГЕС запустить турбіни і скине ще більше мертвої води в Корсунь-Шевченківське водосховище – то все: повторення ситуації 2018 року з масовим мором риби неминуче», – зазначила Галина Добровольська.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version