НовиниОсвітаЧеркаські археологи показали, що викопали під Замковою Горою

Черкаські археологи показали, що викопали під Замковою Горою

-

- Advertisment -

Чим займаються черкаські археологи після розкопок. Особливо в зимовий період. Черкаські археологи показали, чим займаються і що виходить з купи кераміки. Фото досліджень виклали на сторінці музею Середньої Надніпрянщини в мережі Фейсбук.

У зимовий період дослідникам випадає кілька місяців для того, щоб підвести підсумок робіт минулого сезону, обробити та впорядкувати колекцію отриманих знахідок. Адже камеральна робота в археологічних дослідженнях не менш важлива, ніж самі розкопки, говорять археологи.

 Саме цією роботою в фондах музею зараз займається Дмитро Куштан, керівник Черкаської експедиції Інституту археології НАН України.

Фото: Антон Дєткін

Нагадаємо, що торік під Замковою Горою у Черкасах тривали археологічні дослідження. Були виявлені стародавнє кладовище, якому уже понад 300 років, землянку із згорівшим посудом, а також кераміку.

Фото: Антон Дєткін

За словами вчених, більшість із знахідок відноситься до доби пізнього середньовіччя та ранньомодерного часу (XV–XVIII ст.). Це, здебільшого, фрагменти керамічних посудин та пічних кахлів. Нині триває наукове опрацювання цієї колекції знахідок.

Фото: Антон Дєткін

«На першому етапі уламки миються, сортуються, потім чимало їх склеється й ми отримаємо цілі (або майже цілі) предмети. Далі здобуті матеріали будуть замальовуватися – ці ілюстрації ввійдуть до наукового звіту та майбутніх публікацій. Після опрацювання археологічна колекція буде передана до Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини», – зазначив Дмитро Куштан.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Археологи під час досліджень на черкаському Подолі виявили комору початку 15 століття. Про призначення споруди свідчить шар перепаленого зерна на долівці — воно згоріло разом із дерев’яною коморою, обвуглена деревина збереглася до нашого часу, пояснив  керівник експедиції Дмитро Куштан.
  • Археолог Дмитро Куштан показав, де в Черкасах в 100 метрах від Пагорба Слави стояла синагога. Нині її вже нема, а на цьому місці розбили сквер. Будівлю синагоги радянська влада знесла близько 100 років тому.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x