НовиниЧеркащинаЧеркаська обласна рада не задовольнила прохання колеги: до чого...

Черкаська обласна рада не задовольнила прохання колеги: до чого тут Яценко?

-

- Advertisment -

Черкаська обласна рада не відпустила колегу Наталію Руду. Вона мала намір скласти депутатські повноваження. Обласні депутати мали б на своєму засіданні задовольнити її прохання, проте для цього не вистачило голосів. Чому? І до чого тут Антон Яценко? Дізнавалися кореспонденти сайту vikka.ua.

На фото – Наталія Руда

Наталія Руда потрапила до обласної ради за списками партії «За майбутнє». Вона родом із Умані. Проте проживала в Києві. За родом діяльності – співачка. Вона є автором кількох пісень, з якими партія «За майбутнє» йшла на місцеві вибори в Черкаській області.

Нині вона проживає за кордоном. У коментарі журналісту сайту ВІККА вона зазначила, що складає депутатський мандат у зв’язку із станом здоров’я.

Водночас 23 січня Президент України Володимир Зеленський видав указ, яким заборонений виїзд чиновникам і депутатам різних рівнів за кордон, крім офіційних відряджень.

Як розповіли в кулуарах обласної ради,  депутати не захотіли відпускати колегу, бо не впевнені, що це вона писала заяву і офіційно її подавала в канцелярію, адже депутатка перебуває за кордоном. Окрім того, в обласній раді вже є прикрий випадок, коли депутат Олександр Вельбівець (теж фракція «За майбутнє») писав заяву про складання депутатського мандату, а потім відкликав її і нині судиться.

Ще однією причиною відмови називають те, що наступним по списку в обласну раду має зайти родич нинішнього нардепа від Умані Антона Яценка. Це може посилити позицію Антона Яценка в обласній раді. Цього не бажають деякі голови фракцій, орієнтовані на голову Черкаської ОВА Ігоря Табурця.

Нагадаємо, що у Ігоря Табурця і Антона Яценка виник певний конфлікт. Останній звинуватив військового губернатора у хабарництві, а той подав на нардепа до суду. Після того, як в уманській владі відбувся переворот, Антон Яценко втратив будь-який контроль над Уманщиною.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Черкаський історик і краєзнавець Олександр Назаров шукає тих, хто, можливо, знає інформацію про невідомий німецький цвинтар у Черкасах. На його думку, німецьке кладовище розміщувалося у Соборному парку. Проте жодних згадок у документах нема.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x