НовиниЧеркащинаЧеркаська обласна рада не задовольнила прохання колеги: до чого...

Черкаська обласна рада не задовольнила прохання колеги: до чого тут Яценко?

-

- Advertisment -

Черкаська обласна рада не відпустила колегу Наталію Руду. Вона мала намір скласти депутатські повноваження. Обласні депутати мали б на своєму засіданні задовольнити її прохання, проте для цього не вистачило голосів. Чому? І до чого тут Антон Яценко? Дізнавалися кореспонденти сайту vikka.ua.

На фото – Наталія Руда

Наталія Руда потрапила до обласної ради за списками партії «За майбутнє». Вона родом із Умані. Проте проживала в Києві. За родом діяльності – співачка. Вона є автором кількох пісень, з якими партія «За майбутнє» йшла на місцеві вибори в Черкаській області.

Нині вона проживає за кордоном. У коментарі журналісту сайту ВІККА вона зазначила, що складає депутатський мандат у зв’язку із станом здоров’я.

Водночас 23 січня Президент України Володимир Зеленський видав указ, яким заборонений виїзд чиновникам і депутатам різних рівнів за кордон, крім офіційних відряджень.

Як розповіли в кулуарах обласної ради,  депутати не захотіли відпускати колегу, бо не впевнені, що це вона писала заяву і офіційно її подавала в канцелярію, адже депутатка перебуває за кордоном. Окрім того, в обласній раді вже є прикрий випадок, коли депутат Олександр Вельбівець (теж фракція «За майбутнє») писав заяву про складання депутатського мандату, а потім відкликав її і нині судиться.

Ще однією причиною відмови називають те, що наступним по списку в обласну раду має зайти родич нинішнього нардепа від Умані Антона Яценка. Це може посилити позицію Антона Яценка в обласній раді. Цього не бажають деякі голови фракцій, орієнтовані на голову Черкаської ОВА Ігоря Табурця.

Нагадаємо, що у Ігоря Табурця і Антона Яценка виник певний конфлікт. Останній звинуватив військового губернатора у хабарництві, а той подав на нардепа до суду. Після того, як в уманській владі відбувся переворот, Антон Яценко втратив будь-який контроль над Уманщиною.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Черкаський історик і краєзнавець Олександр Назаров шукає тих, хто, можливо, знає інформацію про невідомий німецький цвинтар у Черкасах. На його думку, німецьке кладовище розміщувалося у Соборному парку. Проте жодних згадок у документах нема.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x