НовиниЧеркащинаУ Гідрометцентрі фіксують рекордне для вересня тепло на Черкащині

У Гідрометцентрі фіксують рекордне для вересня тепло на Черкащині

-

- Advertisment -

Потужний антициклон продовжує визначати сонячну та суху погоду на Черкащині. Середньодобові температури 19-21º, що вище клімату на 6-8º. Повідомляє керівник Черкаського Гідрометцентру Віталій Постригань.

typical.if.ua

Друга половина вересня 2023 одна із найтепліших за останні 30 років. 23 вересня у південній частині Черкащини було встановлено новий рекорд максимальної температури 28,2º проти 27,9º 2015 року.

Якщо на початку місяця мінімальна температура повітря вночі опускалася до плюс 3°, то наразі 12-13°. Температура води у Дніпрі – найвища за весь період спостережень 21º, тож купальний сезон продовжується.

Якщо на початку вересня ще можна було знайти переваги антициклональної погоди – комфортні умови для збору врожаю, то зараз це справжня проблема для аграріїв. Це складні умови для сівби та появи сходів, особливо озимого ріпаку, насіння якого вже більше 20 діб знаходиться у сухому грунті, утримуються на південному заході області, де орний шар грунту практично сухий, а значить відсутні умови навіть для проростання насіння.

Як правило, після осінньої засухи поповнення вологозапасів орного шару ґрунту до достатніх значень відбувається на середину жовтня.

На поточному тижні, під домінування антициклонів погода залишається стійкою. Температура вдень 23-28º, вночі 10-15º. Малохмарна та безвітряна погода сприяє накопиченню шкідливих домішок у приземному шарі атмосферного повітря.

Читайте також:

Переселенка збирає у Черкасах українські книги для соціальної бібліотеки (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

“Плакали і аплодували стоячи”: два черкаські співочі колективи здобули гран-прі на всеукраїнському конкурсі (ВІДЕО)

Черкаські вокалісти здобули два гран-прі на всеукраїнському хоровому конкурсі в Ужгороді. Квартет «Рута М’ята» та хор черкаського музичного коледжу....

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x