додому Новини Черкащина На Черкащині продали однорукого «Ілліча»: кошти підуть в бюджет міста

На Черкащині продали однорукого «Ілліча»: кошти підуть в бюджет міста

0

В Умані з аукціону продали памятник Леніну. За нього виручили 610 тис грн. Нині відбувається процедура оприлюднення протоколу торгів, інформує портал Всеукраїнської універсальної біржи.

Як повідомляв сайт vikka.ua, пам’ятник встановлено 8 лютого 1948 року. Автори: скульптор О. Ковальов, архітектор В. Гнезділов. Під час перенесення пам’ятника у 1956 році у центр площі (до того стояв біля Будинку культури) права рука відпала і на місці злому було видно сліди повторного монтування за допомогою болтів. Під час демонтажу (падіння з постаменту) пам’ятника активістами Євромайдану з центральної площі міста 21 лютого 2014 року, права рука пам’ятника відпала. 22 лютого 2014 року фрагмент правої руки пам’ятника ГО «Народна пам’ять Уманщини» передала на вічне зберігання до Уманського краєзнавчого музею. Вага демонтованого пам’ятнику В.І. Леніну (без правої руки) – 3 470 кг.

Участь у торгах взяв лише один учасник — товариство з обмеженою відповідальністю “Врємя 2050”. Підприємство займається переробкою вторсировини і кольорових металів.

Кошти від продажу однорукого «Іллічя» планують спрямувати в бюджет розвитку міста Умань.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • На Черкащині у Шполі розгорівся скандал. Очільниця кредитної спілки перестала виплачувати вклади і … зникла. Сума збитків, про яку говорять у Шполі, сягає 5 млн доларів. Керівниця організації виїхала за кордон, а члени спілки масово пишуть заяви в поліцію. Дізнавшись про зникнення грошей, одна із вкладниць трохи не наклала на себе руки. Детальніше про це в матеріалі журналіста сайту vikka.ua.
  • Бронзовий памятник Леніну продають у Маньківці, що в Черкаській області. За 5-метрову скульптуру вождя просять 500 тис. грн.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version