додому Новини Черкащина В Умані бібліотека продає пам’ятник Леніну … без руки (ФОТО)

В Умані бібліотека продає пам’ятник Леніну … без руки (ФОТО)

0

В Умані міська централізована система бібліотек виставила на аукціон памятник Леніну. Щоправда, він не має правої руки. За памятник, вагою 3 470 кг, просять понад 550 тис. грн. Оголошення про аукціон розміщено на порталі Всеукраїнської універсальної біржи.

Як йдеться в описі до лота, пам’ятник встановлено 8 лютого 1948 року. Автори: скульптор О. Ковальов, архітектор В. Гнезділов. Під час перенесення пам’ятника у 1956 році у центр площі (до того стояв біля Будинку культури) права рука відпала і на місці злому було видно сліди повторного монтування за допомогою болтів. Під час демонтажу (падіння з постаменту) пам’ятника активістами Євромайдану з центральної площі міста 21 лютого 2014 року, права рука пам’ятника відпала. 22 лютого 2014 року фрагмент правої руки пам’ятника ГО «Народна пам’ять Уманщини» передала на вічне зберігання до Уманського краєзнавчого музею. Вага демонтованого пам’ятнику В.І. Леніну (без правої руки) – 3 470 кг.

Матеріал сплаву – латунь.

Аукціон має відбутися 22 грудня.

Нагадаємо, на Черкащині не вперше продають памятники Леніну, які у 2014 році, повально зносили. Наприклад, у Маньківці бронзового вождя продали за 680 тис, а в Звенигородці – за 300 тис. грн.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • На Черкащині у Шполі розгорівся скандал. Очільниця кредитної спілки перестала виплачувати вклади і … зникла. Сума збитків, про яку говорять у Шполі, сягає 5 млн доларів. Керівниця організації виїхала за кордон, а члени спілки масово пишуть заяви в поліцію. Дізнавшись про зникнення грошей, одна із вкладниць трохи не наклала на себе руки. Детальніше про це в матеріалі журналіста сайту vikka.ua.
  • Бронзовий памятник Леніну продають у Маньківці, що в Черкаській області. За 5-метрову скульптуру вождя просять 500 тис. грн.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version