НовиниЧеркащинаАнтон Царюк про використання системи YouControl на Черкащині

Антон Царюк про використання системи YouControl на Черкащині

-

- Advertisment -

Інструмент контролю за використанням бюджетних коштів YouControl усе ширше запроваджують в області. Ним послуговуються відповідальні за закупівлі у структурних підрозділах обласних і місцевих органів влади Черкащини. Про це розповів заступник начальника ОВА Антон Царюк, інформує сайт Черкаської ОВА.

Зокрема, фахівці із закупівель уже пройшли навчання із ризикоорієнтованого аналізу потенційних контрагентів за допомогою системи YouControl. У цій системі можна провести аналіз кожного потенційного постачальника товарів і послуг за 500 параметрами, провести ризикоорієнтований відбір і дослідження.

– На рівні області ми підписали меморандум із YouControl, компанією, яка розробляє сервіси на основі відкритих даних, – нагадав Антон Царюк. – Також це однойменна аналітична онлайн-система для бізнес-аналітики, що дозволяє отримати інформацію із понад 180 державних реєстрів і провести аналіз публічних закупівель. У межах меморандуму ми проводимо постійне підвищення компетенцій наших спеціалістів із закупівель щодо ефективного використання інструментів YouControl. Це дозволить посилити контроль використання бюджетних коштів на місцях.

Також у межах діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність» працівники департаменту будівництва облдержадміністрації пройшли навчання «Реалізація індустріальних проектів: запобігання корупції та забезпечення прозорості». Практикум проводили для бенефіціарів Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та Програми відновлення України.

– Наші фахівці, відповідальні за втілення проектів із відновлення, у межах навчань досліджували способи відбору підрядних організацій і методи постаудиту, який проводиться на об’єктах, що фінансуються Фондом ліквідації наслідків збройної агресії, – відзначив Антон Царюк. – Нагадаю, що в області таких проекти втілюємо два. І контроль за їхньою реалізацією – посилений. На рівні області утворили комісію, яка відслідковує якість уже проведених робіт і доцільність спрямування коштів.

Нагадаємо, в області коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії реалізують два проекти: відновлення будинку в Умані та реконструкція Паланського ліцею.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x