БлогиЖорстоке поводження з живою істотою неминуче призведе до катастрофи

Жорстоке поводження з живою істотою неминуче призведе до катастрофи

-

- Advertisment -

Є поїздки, з яких повертаєшся в мовчанні – такому важкому і гнітючому, що його можна різати ножем.

Село Будище.

Собак з дротом, помічених людьми, є дві. Одна з них на фото. Друга, у якої дріт волочиться слідом за лапою по землі, не бачили, кажуть, вона з'являється рідко. Червона "шлея" на грудях – це рвана рана, з якої стирчить дріт. Дріт є в передній лапі, на фото пес на неї спирається, але пересувається на трьох. Наляканий – кілька людей не змогли нічого вдіяти. Потрібен ловець, спорядження, снодійне. Дівчата, які забили на сполох першими, зателефонували сьогодні і далі будуть шукати способи відловити собаку.

Коли пес дав драла, ми зайшли за ним на занедбаний двір у самому центрі села. Хіба мало, раптом кудись забився, може, таки вдасться зловити. Пса не знайшли – знайшли інше. Прикритий шифером лаз – це вхід в старий підвал. На дні підвалу – два порівняно свіжі щенячі трупи, схоже, з одного приплоду.

Я погано бачу та й не любитель розхитувати собі нерви, але, як мені здалося, на дні є останки звірів, які раніше потрапили в цю яму. Прийшли, ретельно закрили за собою прохід і дружно взявшись за лапи, покінчили життя самогубством? Ну, можливо… Але я думаю, що так раціональні і гуманні селяни позбавляються від "зайвих" тварин. Але не від новонароджених – а від 2-3-місячних. Які, мабуть, довго і відчайдушно кричали, кличучи на допомогу. Вибратися звідти самостійно неможливо. По обидва боки від покинутого двору – двори жилі.

Я ось ніби оптиміст, так. Буквально позавчора в моєму навчальному американському серіалі дитину 8 років на два тижні усувають від занять в школі, приходять додому, змушують батьків працювати з психологом. Через двох щойно вилуплених пташенят, яких він розчавив просто так. Тому що НП. Це жорстоке поводження з живою істотою. Це дуже поганий знак. Це може призвести до катастрофи. І це всі розуміють. І з цим працюють в зародку.

PS. Доки ми ходили навколо собаки, нам кілька разів цілком пристойного вигляду люди сказали "стріляти", "труїти їх треба", "сам би подавив" etc.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x