БлогиЗберігайте тепло

Зберігайте тепло

-

- Advertisment -

Енергоносії на Землі вичерпуються. Вірите ви в це чи ні, переймаєтеся чи вам все одно, але ще за нашого з вами життя на Землі може закінчитися нафта, вугілля чи газ. І це – не жахалки виробників альтернативних видів палива, а — реальна загроза. Враховуючи, що ці речовини займають левову частку у виробництві енергії (тепла, пального, електрики), її вартість буде постійно зростати. Та що там, вона вже зростає. Ми відчуваємо це "гаманцем".

Єдиний реальний спосіб загальмувати цей процес — споживати менше. Я не закликаю переходити на свічки чи кінну силу, я закликаю використовувати новітні технології і розум, щоб при тому ж рівні комфорту (а іноді і вищому) споживати значно менше енергії.

Спочатку про неприємне на цьому шляху. Багато років популізму, як при Радянському Союзі так і за роки існування незалежної України привчили нас до дешевих енергоносіїв, дешевого газу та електрики. Нащо змінювати лампочки чи утеплювати оселю, якщо електрика і тепло коштують копійки?

Ситуація змінилася, коли Україна почала купувати газ по 400$ за 1 тисячу кубів при цьому продовжуючи продавати газ населенню по 100$ за тисячу кубів. Багатьом "кайфово" отак задешево, в кілька разів дешевше собівартості, отримувати газ чи тепло.

Але давайте задумаємося, звідки береться різниця, ті самі 300$? На покриття різниці в тарифі з бюджету України тільки за 2012 – 2013 роки було виділено Нафтогазу майже 126 мільярдів гривень. У 2014 році – 107 мільярдів гривень. Навіть на 2015 рік у бюджеті заплановано 30 мільярдів гривень на ці цілі. Для порівняння 107 мільярдів, це сума, якої вистачить, щоб усі пенсіонери України отримали по 8 000 гривень! То ж може краще встановити реальну ціну на газ та тепло, а гроші, заплановані на компенсацію тарифної різниці, роздати людям. Переконаний, замість того, щоб годувати російський Газпром, більшість українців вкладе ці кошти в утеплення осель і зменшення енергоспоживання. Як наслідок, люди отримають більш комфортне та енергоощадне житло, а держава отримає енергетичну незалежність, більш ефективну економіку і будівельний бум. Але ж ні, маса держслужбовців і владців в Києві наживаються на цій схемі. Вкотре стикаюся з тим, що на шляху до світлого майбутнього України стоять схеми, які годують окремих бандитів у владі.

І особливо тепер, перед виборами, популісти один поперед одного обіцяють знизити тарифи чи не в 3-4 рази. Хоча чудово знають, що цього не буде. То ж не вірте їм, та утеплюйте свої оселі. Лише це врятує планету від енергетичного колапсу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Бондаренко
Микола Бондаренко
депутат Черкаської міської ради, директор КП "Дирекція парків"
- Advertisement -

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x