БлогиЗамість МАФів краще облаштувати пункти обміну книг

Замість МАФів краще облаштувати пункти обміну книг

-

- Advertisment -

Про МАФи. Їх в місті Черкаси 650 штук. По їх кількості (22 шт. на 10 тис мешканців) Черкаси потрапляють в групу лідерів по Україні. Якщо щось кардинальнов в цьому плані не зміниться – ситуація буде лише загострюватися.

МАФи псують вигляд міста, в частині з них продаються спиртні напої та цигарки неповнолітнім, торговці в них працюють в жахливих умовах, бо там відсутні санітарні умови. Часто МАФи стоять безпосередньо поруч з магазинами, що продають таку ж групу продовольчих товарів. З плюсів лише одне: все ж це якісь та робочі місця.

Значна кількість МАФів стоїть без погодження. В той же час на кожне засідання виконкому виноситься з десяток проектів рішень щодо розміщення МАФів 90% яких виконком не погоджує і вони знову і знову виносяться, якщо не проголосовано за відмову у розміщенні. Нових місць, щоб підприємці змогли перенести свої МАФи в місті практично немає. Практика судів лише вимиває кошти з місцевого бюджету та підприємців міста і не веде до вирішення цього питання.

Як з такої ситуації виходити, щоб всі були у виграші? Це нагадує загадку про вовка козу та капусту, яких потрібно перевезти та інший берег річки. Які варіанти? А що там за бугром?

Зарубіжний досвід говорить, що МАФи можна переобладнати на місця з обміну книг (така практика існує в Польщі та АнгліїЇ). Отже пункти обміну книг замість МАФів. Думаю це непогана ідея для громадського бюджету. Варто спробувати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Анатолій Рекун
Анатолій Рекун
громадський діяч, директор черкаського Ресурсного центру АНГО
- Advertisement -

“Не потрібно їхати в Японію”: красою черкаських сакур захоплюються навіть іноземці (ВІДЕО)

У Черкасах в Долині троянд цвітуть сакури. Білі та рожеві квіти приваблюють сотні черкащан та гостей міста. Інформує власний...

Прихильниця Путіна, яка збирала розвіддані про наслідки авіаударів на Черкащині, отримала термін

Реальний строк ув’язнення отримала ворожа інформаторка, яка збирала розвіддані про наслідки авіаударів на Черкащині. Про це повідомляє пресслужба УСБУ...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x