БлогиЯк обрати сімейного лікаря

Як обрати сімейного лікаря

-

- Advertisment -

Вибір сімейного лікаря. Вибір для себе, для своєї сім’ї стає брендом теперішнього дня. Уже добрих півсотні знайомих і друзів звертались до мене із таким запитанням. Товариство! Є ще час правильно визначитись. Офіційна "приписна кампанія" з вибору стартує 1 квітня 2018 року.

Департаментом вже напрацьовані форми розширення доступу до інформації про сімейних лікарів. На сайтах кожного закладу первинної допомоги з’являться більш розширені дані про лікарів. До речі, уже два роки, як ці сайти працюють, на них є маса корисної інформації: графіки прийому лікарів, структура закладів, телефони адміністрації, корисні поради. Узагальнену інформацію ми хочемо вивісити на офіційний сайт міської ради, як найбільш відвідуваний сайт виконавчих органів ради.

Після того , як ви зробите свій, вибір, а він буде абсолютно за вашими критеріями, не прив’язаний до території чи інших нюансів, через свою електронну карту пацієнта ви заповните декларацію про вибір лікаря. Ця декларація складається із декількох розділів: інформація про вас особисто, інформація про недієздатних або дітей, якщо ви опікун. Окремо інформація про лікаря, якого ви обрали та інформація про заклад, в якому він працює. Все це відсилається в електронному варіанті в Національну службу здоров’я України. Керівники наших центрів сімейної медицини уже мають електронні ключі для входу в систему. З моменту підтвердження ви маєте обраного сімейного лікаря .

Якщо ви розчарувались у своєму виборі, ви можете міняти лікаря необмежену кількість разів. Автоматично ваші гроші, виділені державою, ходять за вами – лікування у сімейного лікаря ви отримуєте безкоштовно. Право вибору залежить виключно від вас – комусь подобається ретельний і довгий процес у лікаря, але там можуть бути черги, ви повинні змиритись із очікуванням. Якщо ви людина динамічна і цінуєте свій час, ви можете орієнтуватись на кабінет лікаря, де немає черг. Але це дуже суб’єктивний вибір,тому що обов’язковою умовою для лікаря є наявність сертифікату як показника професійного рівня.

І ще одна ключова вимога: якщо ви не уклали декларацію до кінця року, то послуга обслуговування у сімейного лікаря для вас із 1 січня 2019 року перестає бути безкоштовною, ви за прийом платите власні кошти.

Не панікуйте. Будь-які новації спершу видаються страшними, а потім звичними. Електронна реєстратура, електронна карта пацієнта, яку вже мають більш як 170 тисяч жителів міста, – яскраве тому підтвердження.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег Стадник
Олег Стадник
директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x