Блоги«Троянські коні» засіватимуть електоральні поля Черкащини грошима, як пшеничкою

«Троянські коні» засіватимуть електоральні поля Черкащини грошима, як пшеничкою

-

- Advertisment -

Опозиція із кандидатами визначилась. Але хто у цих перегонах представлятиме владу, залишається загадкою. Дуже схоже, що, як і під час попередньої виборчої кампанії, влада ставитиме на «троянських коней».

Перевибори по п’яти проблемних для влади округах стартували. Вибір опозиції – безсумнівний. Кандидати від опозиції, які здобули перемогу, але її у них було вкрадено, не відмовились від своїх амбіцій йти у депутати, як і обіцяли. Не підкачали і лідери трьох опозиційних сил. Як і було обіцяно, по всіх округах «Батьківщина», «Свобода» та «УДАР» висунула переможців минулорічної кампанії.

Тож по 194-му та 197-му виборчих округах, як і обіцяли, у вибори включились Микола Булатецький та Леонід Даценко.

Не змінилась позиція і у діючої влади. Вона і далі не тримає слова, як і не тримала його досі. Обіцянки знайти і притягти до відповідальності порушників та фальсифікаторів так і залишились пустими словами. Хоча через їхні каверзи переможці перегонів не отримали депутатських мандатів, а державна скарбниця понесла відчутні збитки. А це неодмінно вдарить по найбіднішим верствам населення України.

Все це разом не залишає сумнівів у тому, що нові вибори будуть такі ж нечесні і брудні, яка і попередні.

Не змінилась і тактика, що її дотримувалась влада на виборах 2012. Досі не ясно, хто буде опонентами Булатецького та Даценка від влади.

Логічно було б припустити, що ті ж самі, хто боровся за мандати за негласного сприяння влади. Тобто ставлениця олігарха Дмитра Фірташа Валентина Жуковська та олігарх Богдан Губський.

Проте жодну із цих кандидатур не тільки не зареєстровано у ЦВК, але й навіть не подано. Втім, час іще є.

Дуже ймовірно, що на виборах у 194-му ВО знову візьме участь Валентина Жуковська. Інакше, навіщо було їй працювати на окрузі навіть у між виборчий період? Ну, якось не віриться у чутки, що Жуковська веде кампанію не за депутатство у Раді, а за вакантне крісло мера Черкас. Вибори мера Черкас не оголошували, і навряд чи взагалі оголосять у найближчому майбутньому. А виборчі перегони до парламенту вже йдуть повним ходом. Думаю, леді Жу обов’язково заявить про себе як кандидат.

А от із Богданом Губським не все так однозначно. Епізодична і аж надто короткочасна поява Губського на електоральному полі ВО № 197 свідчить про те, що остаточно питання про його участь у виборах ще не вирішено.

Зате вже зараз ясно, що на цьому ж полі гарцюватимуть гарячі «троянські коні» і засіватимуть його грошима, як пшеничкою.

І їхні шанси увійти до парламенту не такі вже й нікчемні. Кандидат Зубик довів, що забезпечити собі тріумф на виборах можна, навіть почавши виборчу кампанію за місяць до дня голосування. Варто лише знати як. Чи довго, уміючи?

Висунення кандидатів триватиме до четвертого, а реєстрація – до 19 листопада. І хто із відомих політиків чи грошових мішків схоче піти у похід за депутатським мандатом, можна тільки гадати.

На даний час боротись за мандат по 194-му окрузі (Черкаси) виявили бажання дев’ятеро – Микола Булатецький, безпартійний Олег Свинарчук, член Народної Екологічної партії Андрій Свинаренко, безпартійні Олександр Тарашевський і Вячеслав Черепаня, член Всеукраїнської політичної партії «Братство» із Києва Віталій Чорний, безпартійний Олександр Радуцький, член Політичної партії «Праведність» Володимир Єрьоменко та комуніст зі столиці Віктор Драгунов. Поки лідером кампанії у Черкасах є Микола Булатецький. Але його шанси може потріпати і кандидат-«ваговоз» Олег Свинарчук – президент корпорації «Богдан». Особливо, якщо у війну вступить Жуковська. Воювати на два фронти – задоволення сумнівне.

Супротивниками Леоніда Даценка на 194-му ВО є регіонал Микола Ладан і член Всеукраїнської політичної партії «Братство» із Кіровограда Дмитро

Лінько, комуніст Віктор Роєнко та член Радикальної Партії Олега Ляшка із Монастирища Сергій Тищенко. Із них ніхто достойної конкуренції лідеру минулорічних перегонів Леоніду Даценку не створить. Участь у перегонах «братчиків» та Ляшкових «радикалів», ймовірно, потрібна тільки для того, щоб здіймати на округах бучу та поливати брудом узгоджених кандидатів опозиції.

Напевне, все цікаве ще попереду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x