БлогиСпільники по оборудках при черкаській владі

Спільники по оборудках при черкаській владі

-

- Advertisment -

Ну дуже влучно українська мова характеризує іноді ситуацію, що склалася. От вираз: "Який піп, такий і прихід" чітко дає зрозуміти – який керівник, таке і його оточення. Саме так склалося у Черкасах, де в оточенні мера міста Анатолія Бондаренка можна побачити дуже цікавих "друзів", а радше – спільників та подільників.

Один з таких давніх "друзів"-партнерів мера по кримінальних оборудках – Михайло Мушієк. Свого часу, у буремних 90-х цікава ситуація склалася навколо Черкаського асфальтобетонного заводу. На початку 90-х років, коли мером Черкас був горезвісний соратник Януковича Володимир Олійник, Черкаський асфальтобетонний завод був державним підприємством. Але на контрольний пакет акцій в 25%, який повинен був бути проданий трудовому колективу, в 1998 році зазіхнув тодішній мер Черкас В. Олійник. За його вказівкою, а також завдяки внесеним змінам до плану приватизації і було прийнято злочинне, з точки зору закону, рішення передати ці 25% акцій Черкаській міській раді у тимчасове користування.

Коли мером Черкас став Сергій Одарич, а ставленик Олійника, Сергій Якимчук, був відсторонений від посади глави правління Черкаського АБЗ, ситуація на підприємстві кардинально змінилася. По-перше, це сталося через те, що, по суті, Олійник був відсторонений від управління заводом. По-друге, міський бюджет Черкас став отримувати прибуток від діяльності "ЧАБЗ".

Позаяк потужності старого заводу давно застаріли і не відповідали сучасним вимогам, підприємство необхідно було модернізувати. За час відсутності тандему Олійника на підприємство прийшли інвестори, які поставили новітнє обладнання в 2012 році.

Після того, як Сергія Одарича відсторонили від посади мера і змінився склад правління Черкаського АБЗ, стали відбуватися незрозумілі речі. Особливо, коли мером Черкас став горезвісний Анатолій Бондаренко. Міський бюджет знову перестав отримувати кошти від діяльності підприємства. Влада Черкас, щоб не давати можливості заводу розвиватися, почала возити асфальт навіть з Київської області.

Мер, мабуть, вирішив не упустити шанс обзавестися спільним бізнесом з Олійником та його друзями, які сьогодні є свитою Анатолія Бондаренка. Черкаська міськрада уповноважив Бондаренко увійти до наглядової ради в червні 2016 року. Тітушки Бондаренка намагалися захопити завод силою, але невдало.

Усвідомивши, що поставити "свого" директора не вдасться, Олійник прийняв рішення перевести 24% на іншого свого кума і найближчого соратника – Михайла Мушієка, правда, через його сина. Цікаво, що раніше Андрій Мушієк був помічником народного депутата України … Володимира Олійника. Того самого ексмера, сепаратиста Олійника, який сьогодні ховається від українського правосуддя в Москві, ллє бруд на російських каналах на Україну, та ще й позиціонує себе як такий собі президент України у вигнанні.

Відомо, що кошти на покупку завода дав друг сім'ї Мушієків Володимир Олійник, ставши, по суті, партнером Бондаренко не тільки через команду, а тепер і через бізнес. Нагадаємо, що склад команди нинішнього мера Черкас – практично ідентичний тому складу, який був у Володимира Олійника, коли останній був мером. Тобто, утворився тісний зв’язок між сепаратистом Олійником і мрійником-"недогетьманом" А. Бондаренком.

Найсумніше в цій історії те, що після невдалої спроби захопити Черкаський АБЗ Бондаренком і Мушієком (читай – Олійником), місто Черкаси за 2017 рік не замовило на заводі жодної тонни асфальту. Відповідно, міський бюджет недоотримав грошей у вигляді сплачених податків. Ключові комунальні підприємства Черкас, такі, як "Черкасиводоканал" та "Черкаситеплокомуненерго", яким для їх діяльності необхідний асфальтобетон, також не скористалися послугами Черкаського АБЗ. А, тим часом, тендери вигравала нікому невідома фірма ПП "Шляхбуд" з села Христинівка, за якою стоїть якийсь Григорян Роберт Хоренович, добре відомий своєю співпрацею з мером Бондаренко.

Багато цікавого можна згадати й щодо особистості "друга та спільника" черкаського мера М. Мушієка. Так, "прославився" він… підробкою документів та повідомленням недостовірних фактів із своєї біографії.

Він пишається тим, що проходив службу в Радянській армії в обмеженому контингенті Радянських військ в ДРА м. Кабул.

А от члени Обласної організації Ветеранів Афганістану розповідають, що М.Мушієк був просто каптерником й під пулі не потрапляв. За твердженням працівника міського військового комісаріату міста Черкаси М.Мушієк був завідуючим солдатської їдальні і також не брав участі у бойових діях.

Але ось за часів В.Олійника М.Мушієк "чарівним способом" отримує статус учасника бойових дій та оформлює собі групу інвалідності, пов’язану з пораненням начебто отриманим від час виконання обов’язків військової служби. Окрім того, М.Мушієк до 2017 року отримував нічогеньку пенсію по інвалідності як "афганець".

Отримавши інформацію про те, що Мушієк підробив документи, МСЕК позбавила М.Мущієка статусу інваліда інвалідність якого пов’язана з проходженням військової служби (пораненням). А в 2017 році М.Мушієку рішенням МСЕК встановлена 2 група інвалідності загального захворювання.

Депутат Черкаської обласної ради О.Рибченко розповів, що М.Мушієк незаконно отримувам пенсію, як інвалід Афганістану, протягом 20 років. У 2015 роціу М.Мушієк був вигнаний з рядів Обласної організації ветеранів Афганістану. Проте виявлений факт не заважає М.Мушієку 26.03.2017 року стверджувати: "Я є інвалід, брав участь у війні в Афганістані".

Зрозуміло, "друган"-подільник А. Бондаренко не міг не підтримати брехуна й підробника документів: "Чуєте Ви, пільговик. Михайло Григорович на міні в Афганістані підірвався. Тобі відомо, що він взуття носить тільки те, яке інвалідам шиють".

Цікаві події трапляються й з майном "скромного ветерана". Елітний позашляховик "Тойота Ленд Крузер Прадо" депутата облради Михайла Мушієка викрали з-під будинку на перехресті вулиць Гоголя і Дашкевича.

Пригоду зафіксували камери відеоспостереження, встановлені на будівлі. Як повідомила прес-секретар УПП міста Черкаси Зоя Вовк, на відео з камер видно, що автомобілем заволоділи двоє невідомих.

А от М. Мушієк вперто не визнавав крадіжки. "Хто вам таке сказав? Приїжджайте подивіться, я на машині їжджу ", – сказав Михайло Мушієк в коментарі одному з місцевих видань.

Незважаючи на запевнення "батьківщинівця", журналістам вдалося таки дізнатися, що викрадений автомобіль все-таки належить панові Мушієку. Транспортний засіб зареєстровано на депутата і має відповідні номерні знаки СА1111АІ. Саме цю машину раніше "засвітив" сам Мушієк в соцмережі "Однокласники".

"Я і моя БМД", – підписав він фото з елітним позашляховиком.

Незважаючи на це, в електронній декларації по 2016 Михайло Мушієк не вказав у своїй власності або у власності членів сім'ї цього транспортного засобу. Більше того, в листопаді 2015 року Михайло Мушієк запропонував посперечатися про те, що голова Черкаської облради Олександр Вельбівець був членом Партії регіонів. "Привозьте, у мене там стоїть джип, я сперечаюся на джип", – пообіцяв тоді депутат.

Вже в 2017 році Михайло Мушієк повідомив про істотні зміни в своїй декларації, в яких зазначив автомобіль "Тойота Ленд Крузер" вартістю 2 мільйони 386 тисяч 940 гривень, однак чомусь 2017 року випуску.

Отакий він, соратник та подільник кримінального мера.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Валерія Пирятко
Валерія Пирятко
черкащанка
- Advertisement -

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x