БлогиСкандальна сесія в Черкасах: холодна зброя та пістолети під...

Скандальна сесія в Черкасах: холодна зброя та пістолети під куртками

-

- Advertisment -

Сесія Черкаської міської ради 29 січня мала пройти у звичайному руслі. В порядку денному мали розглядати лише два скандальні питання: проект міського бюджету та обрання нового виконавчого комітету.

Міський бюджет на 2018 рік

Перед сесією розглядати бюджет депутати не хотіли. Адже не завершився розгляд бюджету в депутатських комісіях. Були опрацьовані майже всі департаменти, крім освіти та медицини. Але навіть без них депутати знайшли і скоротили видатки на 25 млн. У вівторок, 30 січня, розгляд бюджету мав бути продовжений в комісіях, проте на сесію прийшли представники Федерації профспілок та Національного корпусу. Молодики в балаклавах заблокували трибуну, стали біля кожного депутатського місця, перекрили вихід. Вони вимагали прийняти бюджет і проголосувати за виконком. Пояснення, що проект головного фінансового документу не вивчений до кінця, не впливали. У декого з молодиків депутати бачили холодну зброю і пістолети під куртками.

Поліція, яка мала б охороняти порядок, мовчки стояла вздовж стін і не втручалася у жодну конфліктну ситуацію, які виникали в залі.

Після майже 2 годин обговорень, молодики в чорній спецформі (дехто з них мав нашивки Національного корпусу "Азов") почали вимагати негайного затвердження міського бюджету. Хоча реально депутати почали вивчати кошторис департаменту освіти. Найцікавіше, що вигуки, утиски, вимоги до депутатів швидше голосувати, з’явилися тоді, коли народні обранці почали цікавитися позицією про 58 млн грн на "інші видатки".

Під тиском "людей в чорному", побоюючись за власне життя і здоров’я (лідери молодиків поводили себе агресивно) депутати з п’ятої спроби ухвалили бюджет. За оцінками народних обранців, в тому проектів, що був проголосований, що найменше 70 млн нераціонально використовуватимуться.

Виконавчий комітет

Представники Національного Корпусу не приховували, що прийшли до залу засідань з однієї метою: протягнути до складу виконавчого комітету своїх людей. Нагадаємо, виконавчий комітет, який був до цього, на початку січня був розпущений міською радою за те, що дав дозвіл на забудову пляжів багатоповерховими будинками. Двічі "проштафившийся" виконком депутати відправляли у відставку і двічі міський голова Бондаренко накладав вето. Третій раз він цього не зробив. Проте почав грати у свою гру, висунувши до складу виконкому колишніх АТОвців. З 5 претендентів до членів виконкому від Бондаренко двоє були представниками "Азову". Тому їхня агресія, а подекуди і свавільна поведінка, підтверджувала це. Їх не цікавило нічого, крім спроби отримати владу.

Депутати не проголосували за склад виконкому. Після чого учинилася бійка. Молодики і їхні лідери усіляко тисли на депутатів, які окремо мали свою позицію.

Висновок. "Азов" ліг під "Батьківщину". Аваков, якого пов’язують з Нацкорпусом, підставив плече меру від "Батьківщини". Як вдалося з’ясувати, чимало людей в балаклавах привезли з Києва. Там вони входять в таку собі народну дружину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Кузляєв
Сергій Кузляєв
черкаський журналіст
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x