БлогиЩо потрібно знати батькам дошкільнят

Що потрібно знати батькам дошкільнят

-

- Advertisment -

Ось і настала пора відвести свою дитинку до садочка. І здавалося б, коли всі страхи, переживання подолано, ось він поріг, який потрібно переступити…Але… На цьому тижні ще не було і дня, коли б не приходили батьки із проблемою усної відмови керівників садочків.

Вкотре пояснюю − скасовані певні форми медичної документації і змінено нормативні документи. Останнє роз’яснення дав у листі заступник Міністра МОЗу Лінчевський.

Цей лист ми надіслали в департамент освіти, він надісланий голові міської депутатської комісії з питань освіти та охорони здоров’я.

А тепер увага!!! Для здорової дитини необхідно від медичних працівників лише два документи: довідка педіатра про стан здоров’я дитини на момент огляду та довідка про щеплення. Все! Ніяких ЛКК, навіть якщо довідка про щеплення без отриманої вакцинації.

Наголошую, що ЛКК потрібні для дітей, які мають проблеми із здоровэям і йдуть за показаннями до спеціальних груп і садочків за профілем хвороби. Педіатри працюють у Центрах сімейної медицини, ЛКК у складі міської дитячої лікарні.

Є ще одна об’єктивна річ − останні чотири роки в Україні була провалена вакцинальна кампанія − МОЗ не зміг провести процедури закупівель, вакцин для обов’язкового календаря щеплень не було. Тому питома вага дітей із ідеальним календарем щеплень мала по цій причині.

Якщо вам на вашій заяві про прийом дитини до садочка напишуть офіційну відмову, прошу із таким документом звернутись в департамент освіти, бо по такій причині необхідно закрити 2/3 садочків і до нас. Ми готові провести аналіз медичних документів вже прийнятих дітей, і сказати вам,що не приймають усіх, або лише не прийняли вас. Тоді вам за захистом своїх прав до правоохоронних органів.

Разом з тим , з початку цього року вакцини надійшли у достатній кількості і, за порадою педіатра, ви можете розпочати додаткову вакцинацію своїх дітей − одне іншому не перешкода, бо повний календар ви можете отримати лише перед школою, але ж садочки функціонують, фінансуються на кожну дитину для дітей дошкільного віку. Тому необхідно знайти золоту середину у забезпеченні імунітету вашої дитини та правом на дошкільну освіту, гарантовану Конституцією України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег Стадник
Олег Стадник
директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x