БлогиРемонт доріг провалено. І це вже доконаний факт

Ремонт доріг провалено. І це вже доконаний факт

-

- Advertisment -

Поточний ремонт доріг цьогоріч провалено – і це доконаний факт. Днями депутати, обурені кількістю звернень від містян, вимагали звіту від департаменту житлово-комунального господарства, а за результатами – звільнення його керівництва. Така реакція не дивує, якщо врахувати, що за кошти, спрямовані в лютому, на кінець липня від сили проведено ямковий ремонт всього кількох вулиць. Але чи винен у цьому департамент ЖКГ?..

Причина такої ситуації із ремонтом доріг – найгірша за останні роки – у тому, що цьогоріч ми маємо виконавця ремонтів, зовсім не зацікавленого у оперативності та якості ремонту. Це комунальне підприємство ЧЕЛУАШ, у доцільності передавання якому всіх робіт із поточного ремонту доріг міста свого часу переконав виконком і свою контрольовану більшість депутатів секретар міської ради Олександр Радуцький.

Без проведення тендеру, який гарантує конкуренцію, а, відтак – і мінімальні ціни та зацікавленість у якості робіт – ціле місто було ввірено одному комунальному підприємству. Слід зазначити, що за останні роки в жодному тендері комунальні підприємства ніколи не перемагали – у силу недолугої структури управління та ціноутворення, вони найчастіше подавали на тендери найбільш невигідні умови.

Зазвичай переможець тендеру виконував роботи на умовах сплати авансу і остаточного розрахунку уже за фактом, із врахуванням якості виконаних ним робіт. ЧЕЛУАШ же власних коштів, аби вкладати їх у ремонт, просто не має. Відповідно, ремонти проводяться лише по факту спрямування міською радою коштів, за якими підприємство зверталося уже двічі неодноразово. На сьогодні ми маємо кілька відремонтованих вулиць у Соснівському районі Черкас і повний нуль – у Придніпровському. Уже фрезеровані вулиці простоюють без асфальтування по кілька тижнів – і це у самому центрі міста, де щодня мусять бити ходові та підвіски тисячі черкащан.

Найжахливіше у цій ситуації – те, що ми уже не можемо нічого змінити. Скоро осінь і часу практично не лишилося – і до кінця року ми можемо розраховувати максимум на третину відремонтованих вулиць. Гіршим у цій ситуації може стати лише намагання комунального підприємства за будь-яку ціну освоїти кошти – і провести ремонти доріг хоча б і восени. У жовтні-листопаді, просто під дощем, у якому розчиниться значна частина бюджетних коштів нашого міста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег Ліходькін
Олег Ліходькін
депутат Черкаської міської ради, директор Міського інформаціно-аналітичного центру
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x