БлогиПрохідний пішак на шахівниці виборів

Прохідний пішак на шахівниці виборів

-

- Advertisment -

Нині усі більш-менш серйозні гравці, що мають намір взяти участь у майбутній шаховій партії парламентських виборів, розпочали потихеньку розставляти фігури. Серед них є легкі і важкі фігури, але у Черкасах перемогу на виборах здобуде поки маловідомий «пішак»…
Буквально на днях Об’єднана опозиція Черкащини оприлюднить узгоджених кандидатів по мажоритарних округах. Кажуть цих людей буде названо на прес-конференції лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка, який у цю неділю завітає у Черкаси. Поки що він – єдиний політиків всеукраїнського масштабу, який виявив намір поспілкуватись із виборцями Черкас. Інші лідери політ сил. Які недавно приїздили на Черкащину, діалогу із широкими масами виборців не проводили, обмежившись проведенням прес-конференцій та відвідинами певних об’єктів. Так робили Гриценко і Королевська.
Не спить і основний конкурент опозиції – діюча влада. Дехто із їхніх кандидатів вже почав вимальовуватись. Підозрюють, що влада на нинішні вибори мобілізує відомого бізнесмена пана Бобова, заступник губернатора Черкащини пана Головка (екс голову Чорнобаївської райдержадміністрації). Без сумніву і один і інший у цій партії – важкі фігури.
Дуже активно бореться за симпатії електорату і нардеп Богдан Губський. Його цілком можна було б вважати одним із ферзів. Проте Губському суттєво нашкодило останнє перекроювання виборчих округів. Оскільки територію, яку він сумлінно відпрацьовував кілька місяців, розірвали на кілька виборчих округів, то передвиборчі потуги пана Губського вже мають вигляд польоту камікадзе. Сил і ресурсів на агітацію витрачено багато, але толку від них, внаслідок підступної зміни меж округів, мало. Тож цей, без сумніву, один із найсильніших кандидатів, має всі шанси пролетіти на виборах як фанера над Парижем. Тепер для нього може виявитись сильним навіть бютівець Володимир Гресь, якого за інших обставин Губський із його потужною піар-машиною залишив би далеко позаду.
Ще цікавішою виглядає ситуація в Черкасах. Балотуватись на одному із трьох виборчих округів, виявляло чимало відомих людей. Ймовірно серед кандидатів по обласному центру від опозиції будуть Микола Булатецький і співкоординатор Об’єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко. Поки обидва, хоч і не пішаки, але явно фігури із категорії легких. Утім, їхня доля на шахівниці не передбачувана. Багато залежить від майстерності гравців помноженої на волю електорату. Хіба раз траплялось так, що один правильний хід конем, вирішував долю всієї партії?
Влада, очевидно, згуртує свої сили навколо кандидатури пані Жуковської, яку пов’язують із власником «Азоту» паном Фірташем. Уже зараз можна говорити про те, що цей непоказний «пішак» може виявитись для противників ще тим сюрпризом. Головна сила Жуковської – армія працівників та пенсіонерів «Азоту». У свій час саме це у 2002 році і забезпечило тодішньому власнику хімпідприємства Борису Райкову безперешкодний прохід у парламент. Згаданий ресурс дійсно перетворює «пішака»-Жуковську на центральну фігуру всієї партії. Тож «пішак» гарантовано проб’ється у ферзі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

У Черкасах водійка врізалася в припарковане авто

Учора, близько 16-ї години, патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на вулиці Хрещатик за участі трьох автомобілів....

День Вишиванки у центрі Черкас — як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З нагоди Дня Вишиванки черкащани зібралися у сквері Юність, вдягнені у національний одяг. Тут влаштували мистецькі виставки, музичні та...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x