БлогиПро продажність і право голосу

Про продажність і право голосу

-

- Advertisment -

Перш ніж відповісти на випади конкурентів, завжди намагаюсь витримати паузу, а вже потім даю волю словам. Три дні ФБ-спільнота гуде: "ВІККА" джинсує Рабиновича", "Сайт продався "За Життя", директор телеканалу очолила партію Рабиновича в Черкасах". Минуло три дні. Дала емоціям втихнути. Тепер готова докладно викласти власну думку.

А судді хто?

Хто першим почав заявляти про продажність телеканалу, який "пробив дно"? Конкуренти. Новий рупор телеканалу, який останні два роки обслуговує міського голову Черкас Анатолія Бондаренка, він же голова однієї з націоналістичних сил Черкас – Дмитро Кухарчук.

Перше, що спало на думку, коли читала допис Кухарчука, – а судді хто? Мені цікаво, Дмитро заявляє про "продажність журналістики" як молодий політик, який уже встиг побувати у владі, чи як журналіст конкуруючого ЗМІ? А як він вимірює продажність? Два тижні тому на ЗМІ, де Дмитро веде авторську програму, без тендеру, прямим договором були перераховані майже 50 тис. грн бюджетних коштів. За що? За те, що цей канал обслуговує міську владу? За те, що "мочить" конкурентів мера?

Мене завжди цікавить, а що таке "пробити дно". Чи не є тим самим "пробитим дном" ситуація, коли молода й енергійна політична сила спершу критикує зведення незаконного будівництва, а через півроку фірма, афілійована з цим рухом, охороняє забудову …. за гроші? Дно – це коли молодий політик заявляє про очищення міської ради від "швондерів, шарікових і тушек", а сам натомість захищає депутатів, яких відкликає громада….

По життю не люблю подвійних стандартів. Але коли мені говорять про продажність і пробите дно, а потім звертаються за інформаційною підтримкою, то інколи так хочеться послати….

Про політику і телеканал

Телеканал "ВІККА" завжди був об’єктивним. Ми надаємо свій ефірний час для всіх політичних сил, які зареєстровані в Україні, не заборонені судами, як-то Комуністична партія чи Партія Регіонів. Маєте претензії до інформаційного наповнення "від політиків", звертайтеся в суди, бойкотуйте центральні офіси партій тощо.

Заради об’єктивності підняла статистику. За останні два тижні на телеканалі "ВІККА" і однойменному сайті мали можливість виступити: представники партії "Удар", "За Життя", Блоку Петра Порошенка, партії "Наш край", Громадянської позиції, "Відродження", Партії вільних демократів. Мені дивно було читати коментарі місцевих політиканів від "Самопомочі" про "пробите дно", коли ці ж самі політики кілька днів тому приводили на ефір своїх народних депутатів. Мені дивно було побачити коментарі прибічників "Батьківщини" про необ’єктивність і заангажованість, коли минулого тижня на нашому каналі виступала Олександра Кужель, депутат від БЮТ.

Канал завжди був вільним. Принаймні тут працюють люди, які мають різні політичні переконання. Як приклад, три представники телеканалу на місцевих виборах балотувалися від Партії вільних демократів, Народного контролю та "Опозиційного блоку". Це говорить про те, що у нас за політичні переконання не переслідують і всіх в політичне стійло не заганяють.

А от злісні коментатори, які взялись трубити про продажність по всій інтернет-спільноті, чомусь вирішили, ніби вони мають право та повноваження позбавляти людей права вибору, диктувати, що їм читати, що дивитись, а що – ні. Хіба не повинен кожен вирішити сам, яку інформацію отримувати, фільтрувати її, в тому числі, в межах одного інформаційного ресурсу? Україна – країна демократична, де кожен громадянин має право обирати. Обирати і не боятись. Інакший шлях – це шлях сусідньої держави-агресора. То може, шановні патріоти, які так охоче готові контролювати й обмежувати в правах своїх земляків, вам краще саме туди?

І ще одне. ТРК "ВІККА" – не державний канал. Він приватний. Він має заробляти гроші. Поява політичних новин, ефірів, статей – це своєрідні заробітки. Так, ми можемо "мочити конкурентів мера", розповідати, яка влада хороша, не пускати на ефір половину політиків міської ради і отримувати з міського бюджету 70-100 тис. грн без тендерних процедур. Але ми не такі. Торік був тендер. Чесний тендер. Ми його виграли. А ЗМІ-конкурент програло…. Але гроші з бюджету справно отримують. Без тендера.

Про моє політичне майбутнє

Так, дійсно, я очолила міський осередок політичної партії "За Життя".І, дійсно, з появою цього осередку розпочалася активна інформаційна фаза. Це нормальна практика, коли політична сила заявляє про себе.

Дехто може дорікнути, мовляв, а як же Партія вільних демократів. Я – вільна людина. Вільна від партійних зобов’язань уже більше трьох місяців. Нині попереду у мене кілька гарних соціальних проектів. Вдячна конкурентам, що на рівному місці створили піар-приводи, і нині про новий осередок партії "За Життя" знають в Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юлія Погостінська
Юлія Погостінська
генеральний директор ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІККА"
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x