БлогиПро популізм від Тимошенко та мораторій на продаж землі

Про популізм від Тимошенко та мораторій на продаж землі

-

- Advertisment -

ЮВТ знову зайнялася популізмом. Цього разу в чергове розігрує карту про продовження мораторію на продаж землі. Причому її підтримають ті, хто цю землю (паї) не мають. І починається ґвалт: "продати землю, та ви що! Зрада", (то бери і обробляй! – авт), "її скуплять олігархи,бо у них є гроші", (не продавай, отримуй оренду – авт), "в час, коли йде війна, продавати землю не можна", (а до чого військові дії до продажу паїв?- авт.). Ну і так далі, і в тому ж дусі.

Давайте розберемося.

У Черкаській області під паями знаходиться 800 400 га землі. У середньому один пай – це 2,5 га. Половина власників паїв – це містяни, нащадки тих, хто колись жив у селі і мав пай. Жителі райцентрів, міст обласного значення, Черкас. Маємо 400 000 га землі, на яку ніхто не повернеться і на якій ніхто не працюватиме.

Хто ці люди?

У переважній більшості чиновники, службовці, бюджетники, підприємці, працівники заводів, фірм, студенти. Містяни, одним словом. Вони раз на рік отримують 8000 -15 000 грн. за оренду свого паю і на цьому все. Для них земля їхніх дідів не має вже цінності, бо вони хочуть жити в місті і розвиватися там.

Якщо знімуть мораторій, тобто ЮВТ не переможе, то за рік-два 400 тис. га паїв будуть продані. Уже нині вартість за пай коливається від 80 до 120 тис. грн. Потім буде 150 тис. і вище. За рік-два в економіку області, міст, сіл завдяки продажу землі, "зайде" 24 млрд. грн. Куди підуть ці гроші?

1. Купівля нерухомості. Вартість житла зросте. Покращиться житлове і комерційне будівництво. І чого ото "Батьківщина" проти, адже в Черкасах у них тут топовий забудовник міських пляжів з їхньої партії!

2. Купівля будинків і землі в межах міст. Зрозуміли, що люди купуватимуть не десь в Жашкові чи Шполі, а їхатимуть в Умань, Черкаси, Золотоношу. Економіка міст зросте. І чого ото БЮТ проти? Адже в Черкасах у них свій мер, якому треба розбудовувати місто.

3. Купівля автомобілів. Зросте кількість авто. "Піднімуться" автосалони, СТО. А згодом і АЗС, адже "залізного коня" треба буде заправляти! А це акциз на ремонт доріг. Чим гірше?

4. Створять свій бізнес. Знову ж таки. Податки, робочі місця, відрахування в місцеві бюджети. Чим меру Черкас від "Батьківщини" погано?

5. Заплатять за навчання своїх дітей. Знову ж таки. Черкаси – місто студентів. 12 ВНЗ. Кошти в економіку Черкас.

6. Покладуть на депозит в банк. Теж непогано.

Тому для розвитку міст, особливо обласних центрів, продаж землі – це добре. І не треба розповідати, що "прийдуть китайці і скуплять все". Це міф, яким лякають людей. У першу чергу продаватимуть тим, у кого ці паї під договорами. Тобто нинішнім фермерам…..

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Кузляєв
Сергій Кузляєв
черкаський журналіст
- Advertisement -

На Черкащині патрульні виявили наркотичні речовини у водіїв

Патрульні продовжують виявляти осіб із, ймовірно, наркотичними речовинами. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Недавно, виконуючи свої обов'язки...

На Городищині провели в останню путь старшого сержанта

Вчора, 15 квітня, на Городищині провели в останню путь старшого сержанта Сергія Шулюпенка. Про це повідомляє пресслужба Городищенської міської...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x