БлогиПро педіатричну амбулаторію на Кобзарській

Про педіатричну амбулаторію на Кобзарській

-

- Advertisment -

В попередній публікації я наголошував на тому, що досвід ремонтувати стару будівлю – ще та "печалька". Зараз мова піде про теперішню педіатричну амбулаторію на вулиці Кобзарській (Вербовецького), 40.

Історичний екскурс

В інвентаризаційній справі зазначається, що будівля 1924 року. Звичайно, є запитання, що там було, проте тут попрошу допомоги у знавців краєзнавчої справи. Розвиток того району міста виник на початку 20 століття. До того Кривалівський хутір мав достатню протяжність. Ще далі – цукровий завод.

Ще одна невідома дата, 1937 рік, яка красувалась на фасаді будівлі до початку ремонту. Що вона символізувала – те ж запитання.

Ремонт

Із серйозними намірами ми приступили до ремонтів у 2014 році. Було проведено обстеження будівлі для санації – це популярна на той час тема. В межах Кіотського протоколу розвинені країни купляли в інших країнах (тут можете розуміти недорозвинених) квоти на викиди в атмосферу. Натомість ці кошти мали йти на термомодернізацію. Такий проект був виготовлений. Проте кошти перехватили міста-"мільйонники" і ми почали ремонтувати за кошти міського бюджету. Із 2014 по 2016 роки на модернізацію будівлі було спрямовано 2750 тисяч грн. Вікна, дах, цоколь, утеплення стін – все було зроблено в межах того проекту. Він був реалізований. Тому у2017 році був підготовлений проект на 4 406 тис грн на внутрішню реновацію:водопостачання, електропостачання та опоряджувальні роботи, опалення. Ці роботи були виконані на суму 1822 тис грн.

Чому не зразу зробили все? Через активний супротив батьків, який підігрівався різними політичними силами. А як же ж без політичних сил! На мітингах під стінами поліклініки мене покривали прокльонами комуністи, потім "ударівці", ще потім – різний компот. Зупинити лікувально-діагностичний процес нам вдалося на кілька місяців лише тоді, коли міняли дах і підрядник відмовився щось робити, коли внизу ходять діти. Потім знову політична доцільність, повернення пацієнтів і робота знову уповільнилась.

На 2019 рік департамент подав бюджетний запит на 2500 тисяч залишків асигнувань того проекту 2017 року. Проте було виділено 191 тисячу для завершення вже проведених робіт в попередній рік. Із березня 2019 року друга черга внутрішніх робіт не виконується – немає асигнувань. Спроби департаменту уточнити бюджет хоча б на 900 тисяч до кінця року наштовхуються на класичну фразу фінансистів – "Дєнєг нет, но ви там держітєсь". Тому я і назвав досвід ремонту старої будівлі сумним, а відношення до таких закладів "пєчалькою".

Як підсумок – роботи таких об’єктів потрібно вести комплексно, загальним об’ємом, на час ремонту переміщувати лікувально-діагностичний процес в інше місце. Інакше без зміни підходів, допоки завершимо останнє крило, на вході вже буде потреба в новому ремонті. Ну і як "комент" фото "було і стало". Сподіваюсь, що до 100-річного ювілею будівлі все буде зроблено. Правда, діти виростуть…

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег Стадник
Олег Стадник
директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x