БлогиНовий блокбастер: «Таємниці «черкаського двору»

Новий блокбастер: «Таємниці «черкаського двору»

-

- Advertisment -

Черкащина, на порозі кардинальних змін. Захиталось крісло під найпотужніжим губернатором, із усіх, які управляли областю від початку незалежності. Принишкли як миша під віником і голови райдержадміністрацій. Провал на виборах Партії регіонів обов’язково приведе до ротацій у владних кабінетах. Це всі розуміють, і всі цього чекають. От тільки хто спливе у мутній воді перемін?

Напружене очікування невідомих змін завжди благодатний час для інтриг. І плетуть їх тепер, як хто може.

Вже «намалювався» на горизонті і претендент на посаду голови Черкаської облдержадміністрації. Це екс-есдек і екс-губернатор Черкащини часів першого пришестя Януковича, Вадим Льошенко.

В області циркулює багато чуток про те, що саме він і стане наступником Сергія Тулуба. Чутки про своє повернення на обласний престол підсилив і сам Льошенко.

Днями у газеті «Вечірні Черкаси» з’явилось інтерв’ю Льошенка, де він розбив в пух і прах курс та діяльність на Черкащині Сергія Тулуба. Пан Льошенко відкрито назвав опонента неефективним керівником.

З цього і почалось. Події в Черкасах розгортались майже так стрімко, як у трилерах режисера Хічкока.

За давньою черкаською традицією, крайньою у суперечці двох губернаторів вийшла типографія, яка входить до того ж медіа-холдингу, що й газета «Вечірні Черкаси».

У день виходу газети типографію, начеб-то, намагались закрити за нібито раніше виявлені порушення. Працівники держслужби, яким «випала честь» послужити Її Величності Цензурі, із півдня варили воду керівництву типографії, і пішли геть, обмежившись опломбуванням двох «неправильних» розеток.

«Вечірка» одразу здійняла ґвалт про цензуру, і тут же сама і застосувала прийом «фільтрації».

Прес-захід, присвячений темі наїзду на друкарню, проводився в умовах жорсткої конспірації. Список запрошених журналістів ретельно «чистили». Як наслідок, у «вихолощений реєстр» не потрапили не тільки журналісти комунальних та державних ЗМІ (щоб, бува, не розпатякали таємні плани «Вечірки» губернатору), але й опозиційного видання «Про головне». Думка про те, що редакції видань, які друкуються у цій типографії, кревно зацікавлені у тому, щоб типографія працювала, голови «конспіраторів» чомусь не відвідала. Ніхто не подумав і про інший, варіант подій, якщо б у порядку денному дійсно стояло питання про вчинення тиску на «Вечірку».

Значно логічніше було б заблокувати роботу газети, аніж закривати друкарню, у якій друкуються і підконтрольні владі видання. Ну, не вірю я, що хтось всерйоз намагався закрити друкарню. Думаю, якби справді хотіли, то закрили б. А так, ймовірно, тільки трохи полякали і все. От тільки хто лякав?

Не виключено, що всю ту катавасію із друкарнею хтось закрутив тільки для того, аби підсунути свиню губернатору. А він сам про те ні сном, ні духом? Хтозна. Напевно правди ми ніколи не дізнаємось. Що не кажи, а інтригувати на Черкащині люблять і вміють.

Кому справді не солодко, то це опозиційній газеті «Нова Молодь Черкащини», друк якої припинено. Є чутки, що типографії, у якій вона друкувалась, заборонено приймати до друку це видання. Ось де можливий прояв цензури. Хоча, реальний стан речей, поки що, невідомий.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x