БлогиНова система нарахування стипендій: багато студентів будуть змушені йти...

Нова система нарахування стипендій: багато студентів будуть змушені йти працювати

-

- Advertisment -

Сьогодні був запрошений на студентську конференцію в ЧНУ ім. Богдана Хмельницького щодо виплат стипендій за новою рейтинговою системою. На конференції було оголошено склад стипендіальної ради університету, половину котрої складають студенти. В рамках конференції було оголошено три способи складання стипендіального рейтингу. Ректор ще пожартував, що формула ядерної бомби простіша, ніж один із способів складання рейтингу. Також стипендіальною радою було встановлено, що в ЧНУ ім. Б. Хмельницького стипендію отримуватимуть 45 % від однієї спеціальності на одному курсі. Тобто маємо ситуацію, коли студенти одразу декількох напрямків будуть зведені в один спільний рейтинг і одночасно маленькі групи матимуть для себе свій рейтинг. Це однозначно є несправедливим явищем.

Право на підвищену стипендію матимуть 2% студентів серед одного рейтингу(при умові, що даний студент має право на отримання звичайної стипендії), котрий формуватиметься із всього ННІ.

Також вводиться поняття соціальної стипендії. Студенти, котрі мають право одночасно на академічну та соціальну стипендію, повинні будуть обирати між двома.

Надзвичайно негативним явищем є те, що сплату за гуртожиток у розмірі 40 % від мінімальної стипендії (1100 грн) однозначно залишать. Тепер це складатиме 440 грн. Мало того, що багатьох студентів лишають можливості мати хоч якісь кошти на життя(виживання), то ще й ті, хто проживає в гуртожитках, будуть майже половину стипендії віддавати за проживання. А дехто піде на роботу, аби заплатити цю суму.

Вважаю, що внаслідок цього багато студентів будуть змушені йти працювати і витрачати менше часу на освіту. В свою чергу, це призведе до гіршої успішності студента. Висновки робіть самі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Максим Шило
Максим Шило
депутат Черкаської міської ради
- Advertisement -

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x