БлогиНинішня субсидія – це зло

Нинішня субсидія – це зло

-

- Advertisment -

Не розумію багато процесів та закономірностей, що відбуваються в нашій країні. Зокрема не розумію, чому держава примушує українців оплачувати високу вартість комунальних послуг та енергоносіїв за допомогою механізму субсидій? Скажете, що це – добре, такий собі жест допомоги? Я доведу протилежне.

Такий принцип оплати не просто примушує платити з державного бюджету (а це наші з вам кошти) високу вартість тепла та електроенергії, але й по суті стимулює зростання споживання послуг та енергії. Адже субсидія оплачує ВСЕ, що більше ніж певний відсоток доходу українця. Тобто, якщо я вже попав в зону субсидії, то скільки б я не спожив, за це заплатить держава! То навіщо мені економити?

Переконаний, що механізм субсидій потрібно терміново замінити на пряму грошову доплату до пенсій чи зарплат отримувачів субсидії. По-перше, це спростить саму процедуру і зменшить адміністративні видатки. Але, головне, споживач комунальних послуг — води, електроенергії і тепла буде прямо зацікавлений у зменшенні обсягів споживання, адже це прямо зменшить видатки споживача.

Впевнений, що в такому випадку, значна частина українців зацікавиться запровадженням енергозберігаючих технологій і більша частина грошей (отриманих після монетизації субсидії) піде не російському Газпрому, а на енергоефективне освітлення, лічильники та утеплення житла. Як наслідок, держава отримає енергетичну безпеку, економіка – додаткові надходження від торгівлі будівельними матеріалами, сучасними вікнами та надання будівельних послуг.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Бондаренко
Микола Бондаренко
депутат Черкаської міської ради, директор КП "Дирекція парків"
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x