БлогиНа воду сходить Божа благодать лише після звершення молитви

На воду сходить Божа благодать лише після звершення молитви

-

- Advertisment -

Гадаю, у ці дні багато хто чекає на свято Богоявлення. У кожного є свої очікування, а інколи – і власне трактування усього, що пов'язане з подією. У зв'язку із цим, хочу дати деякі розяснення:

1. Для тих, хто думає, що вода опівночі освячується сама собою, наголошую: на воду сходить Божа благодать лише після звершення молитви. Отже тим, хто має намір занурюватися опівночі, щоб "освятитися", раджу дочекатися моменту освячення води.

2. Не слід ставитися до Святої води утилітарно (прийти до храму лише для того, щоб набрати освяченої води і користуватися її "благами"). Важливо взяти молитовну участь у самому процесі освячення. Це принесе Вам значно більшу духовну користь! У Чигиринському храмі святих Апостолів Петра і Павла 19 січня о 8.00 Божественна Літургія! А о 10.00 буде звершуватись чин освячення води. Якщо неможливо бути на Богослужінні (все ж таки робочий день), то слід хоча б зайти до храму і помолитися, попросити у Бога, щоб Він скеровував нашу силу волі до добра і благословляв нас. Це можна робити своїми словами, якщо не знаємо молитов.

3. З року в рік утверджується дуже гарна традиція занурюватися цього дня у воду на річках, ставках і озерах. Однак, поруч із цим звичаєм утрадиційнюється й інший – зкріплювати "процес освячення" чаркою оковитої, а то й не однією. Ця дія якраз нівелює будь-яку духовно-тілесну користь занурення в освячену воду! Тому краще зігрітися гарячим чаєм, або ж якимось іншим гарячим напоєм.

І на завершення. Вода освячується двічі – напередодні свята Хрещення Господнього (18 січня) у храмі та у день самого свята (19 січня) за межами храму, або також у храмі. Освячена у ці дні вода має абсолютно однакову властивість і називається Богоявленською.

Свято називається Богоявленням, тому що на Йордані людям відкрився Бог як Пресвята Трійця (Отець, Син і Святий Дух). Було б дуже корисно прочитати Євангеліє від Матфея, 3 главу.

У цей день традиційно вітаються: "Христос Хрещається!", а відповідають: "У річці Йордані!".

Усіх зі святом! Добра і здоров'я!!!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Василь Циріль
Василь Циріль
чигиринський священик
- Advertisement -

Війна відібрала життя захисника зі Сміли

Внаслідок російсько-української війни помер смілянин Аркадій Покуль. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Аркадій Покуль був старшим сержантом, командиром...

Порушення лову риби на Черкащині: збитки державі перевищують 5 мільйонів гривень

Порушення лову риби були виявлені з початку нерестового сезону цього року. Збитки державі становлять близько 5 мільйонів гривень. Про...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x