БлогиЧим завинили черкаські водії, пасажири автобусів і тролейбусів перед...

Чим завинили черкаські водії, пасажири автобусів і тролейбусів перед Радуцьким?

-

- Advertisment -

На попередній сесії панувала "шаріковщина"

Сесія міської ради чітко показала соціалістичний підхід до управління містом. Цей підхід ще досі властивий секретарю міської ради екс-соціалісту Олександру Радуцькому. Пригадуйте, як казав Шаріков з булгаковського "Собачого серця": "Взяти все і поділити". От так само вийшло на сесії.
Олександр Радуцький і керована ним більшість депутатів: взяли і поділили гроші 300-тисячного міста. Левову частку віддали на індексацію заробітних плат бюджетників і чиновників. Так! Саме чиновникам! Про це Олександр Романович сором’язливо промовчав, бо індексація зачепить безпосередньо і його зарплату.

Я б хотів нагадати Олександру Радуцькому, що у лютому міська рада вже позбавляла Черкаси ремонту доріг, спрямувавши додатково бюджетникам на зарплати 40 млн. грн. Тоді міська рада підмініла собою Кабінет Міністрів, бо ці кошти мала б дати держава.

Теж саме відбулося і на сесії у вівторок. 42 млн грн з ремонту доріг і тротуарів зняли і віддали на індексацію заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Виконали роботу Кабміну і Верховної Ради, які мали б забезпечити підвищення зарплат працівникам освіти і медицини. Бо саме Київ взяв на себе зобов’язання фінансувати освіту і медицину.

Більше того, президент України Петро Порошенко днями заявив, що Україна отримала транш від МВФ, тому держава має можливість провести індексації зарплат бюджетників за рахунок держави!!! А що ж ми бачимо. МВФ стала 300-тисячна громада Черкас. 33 депутати, керовані секретарем Радуцьким, віддали 42 млн наших черкаських грошей на те, що має зробити держава за кошти МВФ. І мене також дуже дивує позиція депутатів від Блоку Порошенка, які чомусь послухали Радуцького, а не президента!

Бюджет міста заробляє кошти: на землі, на оренді майна, на % з продажу акцизних товарів. Ці кошти, на думку нашої фракції, мали б витрачатися на всіх громадян м. Черкаси. За ці гроші повинні ремонтуватися об’єкти, якими користуватимуться усі жителі міста. Наприклад, дороги і тротуари, компенсація пільгового перевезення громадян, підтримка ОСББ тощо.

Минулого тижня міський голова Черкас Сергій Одарич виступив з ініціативою, щоб розподілити 110 млн грн додаткових коштів на такі основні напрямки: поточний і капітальний ремонт доріг – 72 млн грн, на безпеку і захист від надзвичайних ситуацій – 2,3 млн, на компенсацію перевезення пільгових категорій громадян – 1,5 грн, індексація заробітних плат бюджетникам – 9 млн (тих бюджетників, які виконують місцеві завдання і фінансуються за рахунок власних коштів міста), підтримка ОСББ – 1 млн грн, фінансова допомога комунальним підприємствам, ремонт музичних шкіл тощо.

Що маємо після сесії?

Порівняйте:

Поточний і капітальний ремонт доріг і тротуарів
пропозиція Одарича і фракції Партії вільних демократів – 72 млн грн,
пропозиція Радуцького і "групи 31" – 24 млн грн.

Майже в три рази менше! Чим завинили черкаські водії, пасажири автобусів і тролейбусів перед секретарем міської ради Олександром Радуцьким? Тим, що він, як та "баба Яга", що завжди проти? Чи замість нормального ЩМА ремонтуватимемо дороги, як це робив Радуцький на своєму окрузі, висипавши в ямки оскол? Про що, а точніше про кого згадуватимуть хворі, коли їх везтимуть розбитими дорогами до Третьої міської лікарні? Про 42 млн грн на індексацію зарплат бюджетникам? Якими словами критимуть владу і депутатів жителі "Митниці", пересуваючись розбитою вул. Г. Дніпра?

Компенсація пільгових категорій громадян
пропозиція Сергія Одарича та "Вільних демократів" – 1,5 млн грн
пропозиція Радуцького і "групи 31" – 400 тис. грн.

У чотири рази менше! Чим завинили пенсіонери, чорнобильці афганці перед екс-соціалістом Радуцьким? Чому автоперевізники у збиток собі мають возити пільговиків? Через таку "авантюру" вже завтра перевізники прийдуть і заявлять про проїзд в 4 грн, бо вони мають чимось перекрити свої збитки!

Безпека і ліквідація надзвичайних ситуацій
пропозиція Сергія Одарича і Вільних демократів – 2,3 млн грн
Пропозиція Радуцького – нуль!

Ми живимо в часи, коли на Сході країни точиться війна, в мирних містах вибухають сумки і пакети, мінуються будівлі, вулицями розгулюють сепаратисти. Безпека має бути на першому місці. Ми, як депутати, маємо зробити все, щоб забезпечити порядок і спокій на вулицях Черкас. Коли є багато "очей", рівень злочинності зменшується. Це факт! Натомість Олександр Радуцький іншої думки. В мутній воді краще рибка ловиться, чи не так, Олександре Романовичу?

Радий, що сесія чітко показала, хто є хто в черкаській політиці. Хто є професором Преображенським, а хто Шаріковим, хто вболіває за Черкаси в цілому, а хто за власні піар-інтереси, хто підтримує ініціативи президента Порошенка, а хто просто прикривається його імям, хто є реформатором, а хто соціалістом до нутра кісток.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр Згіблов
Олександр Згіблов
депутат Черкаської міської ради, керівник підприємства "ТЕМП"
- Advertisement -

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x