БлогиБондаренко і облігації на 700 мільйонів гривень

Бондаренко і облігації на 700 мільйонів гривень

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вирішив випустити облігацій на 700 млн. грн на 5 років для ремонту черкаських доріг. Відсоткова ставка, яку пропонують, 18% річних. Тобто в рік переплата понад 126 млн. грн. За мірками ремонту доріг від Бондаренка – це 1 км дороги (три квартали). Правда, зараз вартість км дороги вже сягає 17 млн. (останній тендер по бульв. Шевченка).

У п’ятницю (25 травня) має відбутися нарада із депутатським корпусом, де запитуватимуть у народних обранців, чи вони хочуть випуску облігацій на 700 млн. В економічному плані місто має повернути через 5 років 700 млн і 126 млн. відсотків. Для інформації: нині бюджет розвитку Черкас складає трохи більше 300 млн. А загальний фонд – під 1 млрд. В цей мільярд входить зарплата медиків і педагогів, утримання міста, утримання шкіл і садочків. То за рахунок чого віддавати?

Про принциповість

Серпень 2013 року. Слова Бондаренка про Одарича, який "загнав Черкас в боргову яму".

Голова Черкаської обласної організації партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", депутат обласної ради і член виконкому міськради Анатолій Бондаренко вважає екс-міського голову Сергія Одарича помилкою черкасців. Зокрема, він не розуміє, як могла очолювати місто людина, яка увігнала Черкаси у боргову яму.

"Людина, яка має відношення до підприємств, що мають заборгованість перед місцевим бюджетом за землю, не має морального права ні дня бути міським головою і обіймати державну посаду. Сьогодні у нас 280 млн грн боргів, які підкріплені муніципальними гарантіями. Яким чином ми їх будемо віддавати, і у що це виллється у 2016 році?.. Ці муніципальні облігації "Укргазбанку", позички Європейського банку реконструкції тощо. Сьогодні потрібно шукати резерви, щоб погасити тіло кредиту, оскільки завтра чи післязавтра за цей борг можуть забрати "Черкасиводоканал", "Теплокомуненерго", а міськрада замість того, щоб виплатити зарплату бюджетникам, буде змушена погасити тіло боргу", – зазначив Анатолій Бондаренко.

А тепер поясніть мені, чому змінилася позиція Бондаренка за п’ять років? Перестав бути принциповим? Зрозумів, що за два роки "просрав" бюджет розвитку в 600 млн і з кожним роком він зменшуватиметься, і тому треба випускати облігації? Слухає Павла Карася, бо це його тема? Не хоче їсти свою краватку, яку обіцяв з’їсти, якщо не відремонтує дороги?

Про "дикі танці" довкола асфальтного заводу

Останні кілька місяців відбувається спроба рейдернути черкаський асфальтний завод командою Бондаренка. Рейдернути – це голосно сказано. Поставити свого директора. Сина депутата обласної ради Михайла Мушієка – Андрія Мушієка. Для чого це робиться. Контроль асфальту, який планують випускати на ремонт вулиць.

Орієнтовна з 700 млн на асфальтобетон піде 200-250 млн. Це не рахуючи поточних ремонтів (20 млн), ямкових (3-5 млн), інших об’єктів (20-30 млн). Чистий кеш команди Бондаренка можна порахувати відразу. А за все це потім розраховуватимуться вчителі і медики, вихователі садків.

Про економіку

На 700 млн. грн за цінами і мерками команди Бондаренка (17 млн. грн за 1 км дороги) можна відремонтувати 41 км. доріг в Черкасах. Це всього на всього 12%. А решта вулиць?

Про якість

Дороги Одарича, які ремонтувалися у 2012 році, стоять. Вже 6 років. Так, є проблеми на окремих ділянках. Але на 95% вони стоять. А дороги Бондаренка (виїзд з міста по Смілянській, Надпільна, Чорновола від Бидгощської, Оборонна, бульвар Шевченка) почали валитися вже на наступний рік. З такою якістю 700 млн облігацій і 65 млн відсотків будуть злиті в черкаську каналізацію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Кузляєв
Сергій Кузляєв
черкаський журналіст
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x