БлогиБезвіз у дії: оптимальні можливості відвідати Європу

Безвіз у дії: оптимальні можливості відвідати Європу

-

- Advertisment -

Потяг ІС+705 Київ-Перемишль-Київ курсує щодня. Час у дорозі – 7 год 27 хв.

Відправлення о 07.00 з Києва, прибуття до Львова о 12.07, до Перемишля о 13.27 (за польським часом, тобто, мінус 1 година від українського часу). Відправлення з Перемишля о 14.24, прибуття до Києва о 22.33.

Вартість: І класу 615 грн (дитячий 410 грн), ІІ класу 433 грн (дитячий 294 грн). Ціна може різнитися залежно від офіційного курсу гривні.

Від початку минулого тижня нарешті квитки можна купити online: www.booking.uz.gov.ua.

Прикордонний і митний контроль здійснюється під час руху потяга: українськими прикордонниками та митниками від станції Львів до Шегині, польськими – від Медики до Перемишля. Пасажири, які не встигли пройти контроль відповідних польських служб залишаються у потязі після прибуття до Перемишля до завершення перевірки. Служби за браком часом іноді не встигають перевірити всіх під час руху.

Громадян України, які перетинають кордон з біометричними паспортами (тобто по безвізу), перевіряють швидше, ніж тих, хто з шенгенськими чи робочими візами. Їм фактично не ставлять питань про мету подорожі, бронювання житла чи наявність коштів (готівки чи на картці). Тобто щоб перетнути кордон із країнами Шенгенської угоди, необхідний лише біометричний паспорт та страховий поліс (у першу чергу для власної безпеки).

Дитині для перетину кордону необхідні такі документи: біометричний паспорт або бути вписаною/вписаним в паспорт одного чи обох батьків, залежно з ким у поїздці. У випадку якщо дитина подорожує з одним із батьків, то дозвіл для виїзду за кордон від матері/батька та свідоцтво про народження.

Від Перемишля всього 3 години їхати до Кракова, і близько 7 до Вроцлава (найкрасивіших міст Польщі). За дві повні доби реально побачити обидва міста.

Здійснивши шопінг, є можливість оформити Tax Free і повернути собі близько 20 % від вартості покупок. Про своє бажання оформити потрібно сказати одразу на касі. Хто не говорить польською, то персонал нормально розуміє українську. Ціни набагато нижчі, ніж в Україні, особливо зараз у період великих розпродажів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Рубан
Сергій Рубан
черкаський політик
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x