БлогиЗамість МАФів краще облаштувати пункти обміну книг

Замість МАФів краще облаштувати пункти обміну книг

-

- Advertisment -

Про МАФи. Їх в місті Черкаси 650 штук. По їх кількості (22 шт. на 10 тис мешканців) Черкаси потрапляють в групу лідерів по Україні. Якщо щось кардинальнов в цьому плані не зміниться – ситуація буде лише загострюватися.

МАФи псують вигляд міста, в частині з них продаються спиртні напої та цигарки неповнолітнім, торговці в них працюють в жахливих умовах, бо там відсутні санітарні умови. Часто МАФи стоять безпосередньо поруч з магазинами, що продають таку ж групу продовольчих товарів. З плюсів лише одне: все ж це якісь та робочі місця.

Значна кількість МАФів стоїть без погодження. В той же час на кожне засідання виконкому виноситься з десяток проектів рішень щодо розміщення МАФів 90% яких виконком не погоджує і вони знову і знову виносяться, якщо не проголосовано за відмову у розміщенні. Нових місць, щоб підприємці змогли перенести свої МАФи в місті практично немає. Практика судів лише вимиває кошти з місцевого бюджету та підприємців міста і не веде до вирішення цього питання.

Як з такої ситуації виходити, щоб всі були у виграші? Це нагадує загадку про вовка козу та капусту, яких потрібно перевезти та інший берег річки. Які варіанти? А що там за бугром?

Зарубіжний досвід говорить, що МАФи можна переобладнати на місця з обміну книг (така практика існує в Польщі та АнгліїЇ). Отже пункти обміну книг замість МАФів. Думаю це непогана ідея для громадського бюджету. Варто спробувати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Анатолій Рекун
Анатолій Рекун
громадський діяч, директор черкаського Ресурсного центру АНГО
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x