НовиниЧеркащинаЗнеструмленими через буревій залишаються 42 населені пункти Черкащини

Знеструмленими через буревій залишаються 42 населені пункти Черкащини

-

- Advertisment -

Наслідки потужного буревію ліквідовують 47 бригад, 194 робітники та 64 одиниці техніки. Електропостачання не відновлене у 42-х населених пунктах. Зокрема, на Золотоніщині, Чорнобаївщині, Драбівщині, Уманщині. Про це повідомляють на сайті "Черкасиобленерго".

У районах, які найбільше постраждали від стихії, працюють додаткові бригади енергетиків з інших районів області. На допомогу чорнобаївському підрозділу прибули колеги з 6-ти РЕМів – Чигиринського, Черкаського міського, Корсунь-Шевченківського, Жашківського, Канівського та Кам'янського. У Золотоноші додатково працюють енергетики з Городищенського, Смілянського та Звенигородського районів.

"Поселили нас у селі Красенівка, годують гарно, умови проживання нормальні, – говорить майстер дільниці ПЛ Черкаського міського РЕМ Володимир Мунтян. – Пройшли інструктажі та отримали схеми, довго чекали паливо. Матеріалів не вистачає, через це роботи з усунення пошкоджень виконуються не своєчасно. На вчорашній день матеріалів не було, привезли лише сьогодні. Багато зламаних опор, а бурильно-кранова установка лише одна, яка обслуговує два села".

Майстер дільниці Жашківского РЕМ Анатолій Задорожній розповідає, що по приїзді їх ознайомили зі схемами, провели інструктажі та виписали наряди. По тому виїхали на усунення пошкоджень. На даний час працівники чекають матеріалів.

Серед потреб ПАТ "Обленерго" після буревію – 150 опор, 480 ізоляторів, масло до пил, дроти, кабелі, шифер та інший інвентар. Нині закупівлі проводяться у ектреному порядку. Попри це, керівництво ПАТ розраховує упоратися з основними наслідками негоди вже до кінця поточного тижня.

Наразі проводиться підрахунок завданих збитків. За попередніми даними, за 5 днів вони сягнули 2-х млн грн. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині після відновлення електроенергії в будинках виникають пожежі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x