додому Новини Черкащина "Злочини проти журналістів розслідуються невдало": черкаський медіаюрист про напад на Комарова (ФОТО)

"Злочини проти журналістів розслідуються невдало": черкаський медіаюрист про напад на Комарова (ФОТО)

0

Відомий черкаський журналіст і блогер Вадим Комаров, якого напередодні ледь не до смерті побили невідомі, наразі перебуває у комі. Лікарі прогнозують, що в такому стані чоловік перебуватиме щонайменше місяць. Під час прес-конференції 7 травня товариш Комарова, черкаський адвокат Валерій Макеєв розповів: перший час турбувати постраждалого ні в якому разі не можна, єдине, що йому треба – фінансова підтримка небайдужих. Лікарі безперервно борються за життя Вадима, передає кореспондент сайту vikka.ua.

Наразі Вадиму Комарову потрібен апарат, що вимірює внутрішньочерепний тиск. Оскільки в Черкасах його немає, рідні шукають тих, хто б міг його якнайшвидше привезти зі столиці.

Також дружина Вадима Ольга Бережна надає номер картки Приватбанк для збору грошей: 5168 7555 2672 1028. Зазначимо, до цього людям був наданий номер картку Комарова від Укргазбанку, де обмежувалась сума коштів.

Валерій Макеєв розповідає: Комаров завжди ходив містом пішки. Так йому радили лікарі у зв’язку із захворюванням ноги. Зранку 4 травня чоловік традиційно вирушив на ринок, аби зробити деякі закупи. З ними дійшов до будинку по вулиці Небесної Сотні, 40, де було скоєно злочин.

"Далі Вадим повинен був піти до поліції, опісля – у Третю міську лікарню на УЗД. Його почала турбувати хвора нога, і перед подорожжю до Єгипту він хотів проконсультуватись із цього приводу із фахівцями, – каже Макеєв. – Вилітати на відпочинок сім’я планувала у неділю зранку".

Останні дні Макеєв і Комаров тісно співпрацювали, знімаючи програму для телебачення.

"За тиждень до замаху ми зняли сюжет про корупцію в Черкаській міській раді. Одна із тем – про підприємство, яке міськрада просила укласти угоду, в той час як в підприємства не було ліцензії на будівельну діяльність. Коли на судовому засіданні 3 травня нам підтвердили цю інформацію, відео зібрались оприлюднювати у понеділок, 6 травня. Як сказали, так і зробили. Хоч і за таких обставин…" – каже Валерій Федорович.

Нагадаємо, напередодні він розповідав про розслідування Комарова у "справі Спортшколи "Спартак".

Як медіаюрист, Макеєв зауважує: злочини проти журналістів розслідуються дуже невдало. Він впевнений, що кримінальне провадження у справі Комарова перекваліфікують із 121 статті ККУ на 348-1.

"Шкода,що наше місто небезпечне. На рівні міськради можна було б втілити економ-варіант – будь-яка фірма чи ОСББ повинна мати камери відеоспостереження. Це має бути таким обов’язком, як і прибирати сніг чи прибудинкову територію. Це підтверджується на прикладі резонансної події із Вадимом Комаровим", – зазначає Валерій Макеєв.
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах до півсмерті побили журналіста.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version