НовиниЗі скандалом на Черкащині створили підприємство для залучення інвестицій

Зі скандалом на Черкащині створили підприємство для залучення інвестицій

-

- Advertisment -

На Черкащині створено комунальне підприємство "Агенція розвитку Черкащини Черкаської обласної ради", що займатиметься залученням інвестицій у регіон. За таке рішення проголосувало 54 депутати.

Питання агенції викликало жваву дискусію серед депутатів. Так, зокрема зняти це питання з порядку денного запропонував депутат облради Володимир Гресь, аргументуючи, що від появи цієї структури привабливість регіону не збільшиться, а кошти з бюджету витрачатимуться. Для того, аби у область пішли інвестиції, потрібно подолати корупцію. Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко звернувся до депутатського корпусу підтримати появу структури, що займатиметься інвесторами.

– Зараз інвестори з острахом дивляться у бік України через військові конфлікти. Проте на Черкащині сьогодні безпечно і бізнес цим зацікавлений. Ведуться перемовини щодо повернення в область "Бондюелю", "Нібулону". Крім них сьогодні підприємці зі Сходу розглядають Черкащину як місце для перенесення бізнесу, – констатував Юрій Олегович. – Щоб вони почувались тут не тільки безпечно, а й впевнено і знали, що їх справа матиме тут продовження, потрібна Агенція.

Обласний очільник нагадав, що капіталовкладення в область – це нові робочі місця, податки до бюджету та підвищення інвестиційного рейтингу області, яка сьогодні – на останніх позиціях.

Депутат Володимир Вовченко вніс пропозицію про підпорядкування новоствореної структури не обласній раді, зокрема управлінню майном обласної комунальної власності, як планувалось, а департаменту інвестиційно-іноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА.

Зрештою, перші дві спроби ухвалення рішення виявились невдалими – "ЗА" проголосували 49 та 41 народних обранці. Лише з третьої спроби депутати у кількості 54 особи підтримали створення Агенції регіонального розвитку, інформує прес-служба обласної державної адміністрації.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанин під час нересту незаконно наловив раків на понад 100 тисяч гривень

Рибоохоронний патруль виявив порушника, який в період нересту ловив раків підсакою на річці Гнилий Тікич у межах села Чорна...

Черкащанин здобув перемогу на чемпіонаті Європи з пара-армрестлінгу

Володимир Дорошенко здобув звання чемпіона Європи з пара-армрестлінгу на чемпіонаті, який проходив з 4 по 10 травня в Братиславі,...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x