НовиниРозвагиЖити, думати, радіти без обмежень! У Черкасах відбувся масштабний...

Жити, думати, радіти без обмежень! У Черкасах відбувся масштабний соціальний проєкт (Фоторепортаж)

-

- Advertisment -

Вперше на Черкащині відбувся великий соціальний проєкт для тих, хто живе, думає і радіє без обмежень! 1 липня на концерт однойменного відомого гурту завітали люди різних соціальних категорій.

Після довготривалої пандемії коронавірусу на івент-арені «SELENA» зібрались лікарі, рятувальники, поліцейські, вчителі, воїни АТО/ООС, волонтери, родини внутрішньо переміщених осіб, люди з інвалідністю. Тепло і по-родинному пройшла їхня зустріч з гуртом «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ», на яку запросили і кореспондентів vikka.ua.

«Не завжди все має впиратись у гроші. Зрозуміло, що всі мусять заробляти на хліб, але в кожного є моменти в житті, коли потрібно робити щось просто так. Нещодавно ми були у Дрогобичі у військових, тепер приїхали у Черкаси до людей, які потребують активностей, але через деякі причини не можуть дозволити собі похід на концерт. Ми маємо прекрасну погоду, прекрасну локацію, чудовий звук. Мені приємно надавати можливість людям отримувати задоволення від цього», – зауважує фронтмен гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» Сергій Танчинець.

І дійсно, як підмітили самі ветерани АТО, музика гурту позитивно впливає на психологічно-емоційний стан бійців та, жартують, на їхніх дружин.

«Людина народжується вільною, без обмежень. Але життя вносить свої корективи. Певні обмеження внесла в нашу країну насамперед війна. Потім пандемія, низький соціально-економічний рівень. І стикаємося з таким поняттям як психоемоційне вигорання, посттравматичний синдром. Особливо ветерани, волонтери. Коли руки опускаються і з’являється порожнеча в душі, не знаєш, де черпати сили і натхнення. Їх нам дає спілкування з побратимами, мистецтво і музика», – ділиться волонтерка Оксана Циганок.

Неодноразово виконавці їздили з благодійними концертами на Схід. Як відзначає Танчинець, слухачі там вирізняються особливим вмінням слухати.

«Перша моя особиста поїздка до бійців АТО відбулась у 2015 році взимку під Волноваху, а це майже на передову. Пам’ятаю, було холодно, сльота і сніг. Бійці розташовувались у колишньому овочесховищі. Бруду – по коліна, але люди сиділи там і мовчки слухали пісні, а потім дякували гучними оплесками.  Коли під час виконання люди уміють слухати – це важливо для артиста», – додає лідер гурту.

Зірковий співак мав змогу поспілкуватись і набратись досвіду «спорту без обмежень» від ще одних важливих гостей заходу. Діти із «Чемпіонів по життю», учасники «Ігор Нескорених», представники футбольних команд людей із порушеннями слуху провели спільне тренування. Як це відбувалось – дивіться у нашому фоторепортажі!

Наступна локація – мистецтво без обмежень. Тут охочі могли долонями створити унікальний арт-об’єкт. Для людей з інвалідністю влаштували цікавий майстер-клас. Анастасія Новакова намалювала ворону без обмежень.

«Настя така дівчинка, яка обожнює дізнаватись щось нове. Любить творчість «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ». Нам набридли карантинні обмеження, тому для нас дуже важливі такі заходи. Це нагода вийти на прогулянку і щось створити», – каже мама Насті Тетяна Новакова.

Хедлайнером благодійного заходу став гурт «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ». Дві години музиканти тішили слухачів відомими треками, а в коментарі сайту vikka.ua пообіцяли приїхати в Черкаси восени вже з новим альбомом.

«У Черкасах ми вже виступали, мабуть, разів 8. Я тут як дома. Це місто мені запам’яталось тим, що тут є «Селена» – крута локація, яких в країні небагато, гарна річна і гарні дівчата. Також цікаво, що компанія, яка вже більше 4 років забезпечує нас технікою, світлом, звуком і комфортом, теж черкаська, – каже Сергій Танчинець. – У вересні ми презентуємо новий альбом із 7-8 треків. Поїдемо в жовтні у тур. У Черкаси приїдемо ще обов’язково!»

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські видавці готують до друку книжку, що допомагатиме собакам.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x