НовиниЧеркасиЧеркаські видавці готують до друку книжку, що допомагатиме собакам...

Черкаські видавці готують до друку книжку, що допомагатиме собакам (Фото)

-

- Advertisment -

Видавнича група з Черкас готує до друку книгу, що допомагатиме собакам.

Віршована повість для дітей «Щоденник жовтого пса» вийде друком до Міжнародного дня безпритульних тварин.

Герой книги живе пригодами, має нюх на смаколики та хороших людей і обожнює свою родину… Це історія сонячного пса на ім’я Жовток. Він настільки милий, що вам захочеться пригорнути його до серденька.

Письменниця Юлія Вротна побачила його цілком випадково у роботах ілюстраторки Мадіни Козир кілька років тому. Юлія зрозуміла: мусить написати про цього красеня історію.

«Я запропонувала реалізувати спільний проєкт і пофантазувати на тему: а що би міг розповісти нам пес, якби вів щоденник, — пригадує Юлія. — Спершу написала вірші до вже наявних ілюстрацій. Стало зрозуміло, що це ідеальне співпадіння! Надалі вже я вигадувала історію про Жовтка, а Мадіна відтворювала його пригоди у малюнках…»

Спільна робота дала чудовий результат. Віршована повість «Щоденник жовтого пса» здобула перемогу в конкурсі рукописів проєкту «Читай українською». Книга побачить світ у серпні цього року – до Міжнародного дня безпритульних тварин.

«Це історія про сім’ю, пригоди, піклування і місце домашніх тварин в житті людей. Дуже хочеться, щоб люди стали добрішими і прийняли той факт, що тварина – не іграшка. Це – особистість, характер, емоції», – відзначає ілюстраторка Мадіна Козир.

Хоч історія Жовтка написана для дітей, але видавці певні: книга здатна навчити гідного ставлення до тварин і дорослих.

«Щоденник жовтого пса» здивував оригінальним концептом, ілюстраціями і неповторним сюжетом. Впевнені: ця книжечка цілком заслужено стане улюбленою для багатьох маленьких читачів та їхніх батьків», – відзначають у проєкті «Читай українською».

Нехай Жовток і малий пес, але він має велику місію допомагати іншим тваринам, яким поки що не пощастило з родиною. 5% коштів від вартості кожної книги будуть спрямовані на рахунок Благодійного фонду Happy Paw, що опікується безпритульними собаками та котами.

«Happy Paw – всеукраїнський благодійний фонд, який з 2012 року допомагає притулкам для тварин по всій країні, вчить школярів гуманно і відповідально ставитися до собак та котів, а також реалізовує низку соціальних проєктів. Основна місія фонду – об’єднання зусиль усіх небайдужих людей для гуманного вирішення проблеми безпритульних тварин в Україні», – відзначає голова правління Благодійного фонду Happy Paw Ольга Спектор.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відновлюють музичні вихідні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x