додому Новини Черкащина Жителям Катеринополя підкинули понад 400 тонн курячого посліду

Жителям Катеринополя підкинули понад 400 тонн курячого посліду

0

У суботу, 29 липня, за кілометр від Катеринополя декілька КАМАЗів із причепами вивантажили, за приблизними підрахунками, понад 400 тон курячого посліду. Про це повідомляють "Вісті Черкащини".

"Ще зранку в повітрі почало смердіти. Вивішувала білизну. Запитую сама себе: невже це щось "чудить" фермер Олександр Лісовий? Його господарство недалеко від Катеринополя. Якраз тоді, вітер звідти ніс неприємний запах, – розповідає жителька вулиці Залізничної Тетяна Ткач. – Виявляється – ні, то не він, а якісь чужі КАМАЗи розвантажуються попід дорогою, що на Вільховець. Я пробігла по вулиці, взяла з собою небайдужих, подзвонила в поліцію. І бігом туди".

Вдалині місцеві жителі побачили три автомобілі, що стояли обабіч дороги в напрямку Вільховця. Підійшовши, люди стали спереду автомобіля і перекрили йому рух. Як з’ясувалося, три автомобілі з причепами приїхали з Канівщини і вже розвантажились. Чекали на четверту автомашину, яка відстала через поломку, але тут під’їхала поліція.

"Ділянку дороги, на якій вивантажено курячий послід, проїжджаю з закритими вікнами і швидкістю 160 км на годину, щоб не задихнутись. Не можна допустити влаштувати гноярку так близько до хат!" – розповідає Дмитро, , який часто у справах їздить у Тальне.

Агроном "УРОЖАЮ" Роман Кравець, який був за відповідального під час розвантаження, пояснює: "Мені сьогодні подзвонили, що виїхали автомобілі з курячим послідом, необхідно забезпечити розвантаження. Курпослід призначений для внесення в ґрунт. А вам, що хімічні добрива краще?"

Після багаточисленних дзвінків дійшли згоди – автомобіль не розвантажувати та повертатись назад.

31 липня жителі вулиці Залізничної відправили колективне звернення начальнику екологічної інспекції в Черкаській області, в Катеринопільську прокуратуру та райдержадміністрацію. Люди вимагають припинити безлад із вивезенням курячого посліду, адже поле знаходиться на схилі. Стоки води будуть нести курячий послід на людські городи, криниці, в долину річки, де випасають худобу, а потім у річку Гнилий Тікич.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уманське підприємство оштрафують за забруднення місцевого ставка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version