додому Новини Освіта У Черкасах створять «Школу супергероїв»

У Черкасах створять «Школу супергероїв»

0

У Черкасах незабаром діятиме філія державного підприємства «Школа супергероїв» для дітей, які потребують довготривалого лікування. Про це повідомив начальник Управління освіти й науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, передає видання «Укрінформ».

– «Школу супергероїв» створять на базі Черкаського обласного онкодиспансеру. Дітей навчатимуть звичайні шкільні педагоги, які пройдуть відповідний курс. Насамперед – із психологічної підготовки, – повідомив Данилевський.

Фото – «Укрінформ»

За його словами, підготовка педагогів та організаційні моменти триватимуть близько двох місяців. Учителі отримуватимуть таку ж заробітну плату, як педпрацівники у звичайних школах, додаткові виплати не передбачені. Меблі, дошки та електронні ґаджети має придбати лікувальний заклад.

Зараз в Україні діє вже сім «Шкіл супергероїв» у 5 областях України, де діти мають змогу навчатися під час лікування: по одній – у Києві, Херсоні і Хмельницькому, по дві — у Дніпропетровській та Житомирській областях. За словами заступниці міністра освіти Віри Рогової, загалом планують створити 28 таких центрів.

Освітні послуги надаватимуть з дозволу та згідно з рекомендаціями лікаря медичного закладу, у якому перебуває дитина. Також необхідна буде згода батьків, законних представників дитини або повнолітньої особи, яка здобуває середню загальну освіту.

Обов’язкова умова – розклад занять не має збігатися в часі та заважати лікуванню дитини.

Читайте також: Черкащани можуть отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version