НовиниЧеркащинаМедики на Черкащині отримуватимуть більшу зарплатню

Медики на Черкащині отримуватимуть більшу зарплатню

-

- Advertisment -

В Україні збільшили заробітну плату медикам комунальних та державних закладів. Про це інформують на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Відповідну постанову ухвалив Кабмін. Документ передбачає підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер.

Зміни набули чинності з 1 січня 2022 року. Тепер зарплата медпрацівника в комунальних та державних закладах охорони здоров’я не може бути менша ніж:

20 000 гривень – для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

13 500 гривень – для фахівців з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти.

У випадках, коли медпрацівник працює неповний робочий день/тиждень або не у повному обсязі виконує затверджену норму тривалості робочого часу, оплата праці здійснюватиметься пропорційно до відпрацьованого часу.

Нова заробітна плата формуватиметься не лише з посадового окладу. До неї входитимуть також надбавки, доплати та премії за престижність лікарської праці. Обсяги додаткових виплат встановлюватиме безпосередньо керівник медустанови.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, збільшення заробітної плати – це ще один крок до підвищення престижності професії лікаря. Нині лікарні, які законтрактовані на значну кількість пакетів від НСЗУ і співпрацюють із місцевою владою, вже мають всі умови для того, аби підвищити зарплату своїм медпрацівникам.

Державою у Програму медичних гарантій цьогоріч закладено на 33,8 мільярда гривень більше, ніж торік. Ці кошти, зокрема, мають бути спрямовані на підвищення заробітних плат.

Крім того, для мотивації керівників закладів охорони здоров’я виплачувати гідну заробітну плату медикам Уряд ухвалив нещодавно постанову, відповідно до якої посадовий оклад керівника не може перевищувати розмір середньої оплати праці медпрацівників більш як на 60%. Також керівники закладів охорони здоров’я будуть зобов’язані розподіляти рівень зарплати працівників з урахуванням їхньої кваліфікації, обсягів, складності, відповідальності та умов виконуваної роботи.

Читайте також інтерв’ю з Віктором Парамоновим про діяльність Черкаського обласного онкодиспансеру.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x