додому Новини Черкаси Черкаським медикам передали кювези для “поспішайок” (ВІДЕО)

Черкаським медикам передали кювези для “поспішайок” (ВІДЕО)

0

Нові кювези для передчаснонароджених немовлят отримали черкаські медики. Допомогу обласному перинатальному центру та міському пологовому будинку надав Ротарі клуб «Черкаси».

«Два нових інкубатори «Атом», які ми змогли в якості гуманітарної допомоги привезти в подарунок. Ці два інкубатори ми отримуємо завдяки нашій співпраці з Словенією, Консульством, Ротарі клубами і  європейськими виробниками такого облднання», – зазначила медична координаторка спілки Ротарі клубів України, паст-президентка Ротарі клубу «Черкаси» Ольга Палійчук.

Такі інкубатори важливі для передчаснонароджених. Вони створюють комфортні умови для немовлят. Тут підтримують потрібну температуру, вологість і приглушене світло. Перебування там – максимально наближене до утроби матері. Так дитина зможе легше адаптуватися до нових умов життя.

Наталія Лакуста, керівниця обласного перинатального центру розповіла: «Апаратура, яка допомагає виходжуватися діткам маловаговим, тобто тим, які народилися передчасно або яки ми їх називаємо, поспішайки. Тим, які маленькі за своєю вагою. Тим, які маленькі за своїм егестаційним віком і тим, які хворі. Вони потребують такої апаратури».

Війна вплинула на емоційний стан людей, зокрема й вагітних. До того ж, до Черкас переїхали багато жінок з територій бойових дій. Через підвищений стрес та хвилювання збільшилася і кількість передчаснонароджених.

«У відділенні перебуває на сьогодні семеро дітей.  Загальна кількість недоношених передчаснонароджених дітей в середньому це десь близько 70% від загальної кількості народжених. Якщо брати за цей рік, то це десь близько 63 дітей», – зазначила завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених обласного перинатального центру Богдана Вілен.

Керівник пологового будинку розповідає: це не перша їх співпраця із ротарійцями. З початку війни волонтери постійно надають допомогу закладу.

«Ми довго і плідно співпрацюємо з організацією Ротарі «Черкаси», яка надає нам допомогу у вигляді молочних сумішей, води для молочних сумішей та обладнання для надання допомоги новонародженим, недоношеним та дітям, які мають важкий стан для отримання максимальної медичної допомоги в повному об’ємі», – розповів директор Черкаського міського пологового будинку «Центру матері та дитини» Дмитро Вітренко.

YouTube video player

 

 

 

Читайте також: 

У лікарні помер водій, який потрапив у ДТП на Звенигородщині.

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version