НовиниЧеркасиЗахист і підтримка: у центрі Черкас діє відкритий простір...

Захист і підтримка: у центрі Черкас діє відкритий простір для жінок (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах діє безпечний відкритий простір для жінок та дівчат. У «Затишно Space» можна отримати безкоштовний юридичний захист та психологічну допомогу. Інформує власкор ВІККА.

Світлана — жителька Херсона. Але вже рік як вимушено переїхала в Черкаси. Зізнається, переїзд дався важко. Але повинна дбати про себе, щоб мати наснагу турбуватися про рідних. Тому відвідує безкоштовні психологічні тренінги.


СВІТЛАНА КИЛИМЧУК, ВИМУШЕНА ПЕРЕСЕЛЕНКА З ХЕРСОНА :
Ми приїхали отак в чому стояли, в тому й приїхали. Футболка, шорти. Без нічого. Психологічно це важко. Вони підтримують, надихають і допомагають далі жити. Продовжувати жити.

Затишно

Групові тренінги та лекції охоплюють різноманітні теми. Це зокрема самореалізація, любовні стосунки та взаємини з дітьми. Психологічна допомога зараз потрібна чи не всім українцям, вважає психологиня Ірина Сірик.

ІРИНА СІРИК, ПСИХОЛОГИНЯ :
Теми на адаптацію. Адаптацію до сучасних умов життя, адаптація в умовах війни, до нового місця перебування, хоч і тимчасового. Зараз це актуально для жінок і для діток, сімей, які постраждали від війни.

Людмила Бобух проводить у Затишно спейс індивідуальні консультації. Розповідає: перші запити, з якими приходять: як пережити страх, біль, втрату. Часто постає тема складних стосунків у сім’ї. З часом же запити відвідувачок трансформуються.

Затишно

ЛЮДМИЛА БОБУХ, ПСИХОЛОГИНЯ :
Ті, хто вже в нас перебуває з грудня до сьогодні, вже більше в стабільному стані жінки і вже запити про мотивацію, як рухатися далі і не здаватися. Ті, хто нові до нас приходять відвідувачки, ми знову починаємо з того, що страшно, страшно відкриватися.

Поки мами працюють із психологом, діти займаються із педагогом. Для них це гарна нагода знайти друзів і психологічно відновитися.

Затишно

АННА КУЛИНИЧ, ПЕДАГОГИНЯ :

Вони більше розкриваються тут, психологічно відпочивають. Зникають зажими у спілкуванні. Це помітно, коли вони знаходять друзів, розкриваються їхні характери. Те, що вони відчули під час війни, оце переїзд, тут вони його можуть трошечки забути.

За шість місяців послугами спейсу вже скористалися 440 жінок. Тут провели понад 200 заходів. Більшість відвідувачок — внутрішньо переміщені особи. Приходять сюди і місцеві жительки.

КАТЕРИНА, ВИМУШЕНА ПЕРЕСЕЛЕНКА З ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ :

Працюють тут дійсно професіонали. Я дуже рада потрапити у цей простір і довірити себе і свою дитину цим людям. Хочу побажати усім жінкам доєднуватися до цієї спільноти.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, Телеканал ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x