НовиниКриміналЗаробляють на війні: в Україні активізувалися шахраї

Заробляють на війні: в Україні активізувалися шахраї

-

- Advertisment -

В Україні під час війни активізувалися шахраї. Вони намагаються виманити гроші у людей, часто під приводом надання допомоги. Аферисти маніпулюють, наголошуючи на емоціях співчуття і страху, і користуються скрутним становищем своїх жертв. Про це попередили у Національному банку України, пише сайт OBOZREVATEL.

Голова управління зв’язків із громадськістю та фінансової поінформованості департаменту комунікацій НБУ Леся Войтицька назвала найпопулярніші схеми обману.

  • Оголошення про оренду житла або евакуацію

У таких випадках шахраї пропонують переселенцям житло щодо безпечних регіонів країни або обіцяють допомогу з перевезенням. Аферисти вимагають передоплату на банківську картку, а потім зникають. Українцям радять платити за такі послуги лише після прибуття до місця призначення.

  • SMS-розсилки

Українцям масово розсилають SMS-повідомлення про грошову допомогу з текстом: “Vam narahovano Groshova dopomoga PB24 6500. Zarahuvatu…” далі йде посилання. За такими посиланнями переходити не можна – вони ведуть на шкідливі сайти. Про надходження будь-якої допомоги держава не повідомляє через SMS.

  • Збір грошей

Шахраї підробляють оголошення про збирання грошей на лікування дітей, які нібито постраждали від військової агресії. При цьому вони використовують фото з інтернету. Другий варіант – фішингові сайти, які копіюють сайти справжніх фондів. Також аферисти зламують сторінки у соцмережах та від імені власників збирають кошти на амуніцію нібито “у зв’язку з відбуттям на фронт”.

  • Продаж військової амуніції

В інтернеті розміщують оголошення про продаж бронежилетів та інших товарів для військових. Отримавши передоплату, аферисти зникають. Іноді також продають браковані бронежилети, які не захищають бійців від куль.

Читайте також: Двоє шахраїв зі Сміли організували псевдозбір грошей на армію 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x