НовиниКриміналДвоє шахраїв зі Сміли організували псевдозбір грошей на армію

Двоє шахраїв зі Сміли організували псевдозбір грошей на армію

-

- Advertisment -

На Черкащині поліція викрила шахраїв, які збирали кошти на підтримку Збройних Сил України. Зловмисники ошукали пенсіонерку на 7 000 гривень. За фактом шахрайства правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Повідомляють на сайті ГУ НП у Черкаській області.

Найрозповсюдженішими схемами шахрайства в умовах воєнного стану є псевдоблагодійність, пропозиції з оренди неіснуючого житла, фейкові пасажирські перевезення, продаж неіснуючих товарів та блокування банківських карток.

Так, 6 квітня працівники кіберполіції Черкащини спільно з працівниками ГУНП в Черкаській області викрили викрили зловмисників, які вирішили «заробити» на війні. 27-річний та 37-річний жителі Сміли, видаючи себе за представників служби безпеки банку, просили кошти на підтримку Збройних Сил України. Таким чином зловмисники ошукали 75-річну жінку на сім тисяч гривень.

У фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони та банківські картки, що використовувалися у протиправній діяльності.

Правопорушників затримали у порядку статті 208 КПК України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці закликають громадян перераховувати гроші тільки на рахунки офіційних благодійних фондів, рахунки, які вказані на сайті НБУ, або через додаток «Дія». Будьте уважними та пильними.

Читайте також: Черкащанин хотів украсти авто, але врізався на ньому в паркан

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x