НовиниЧеркащина"Замерзлі колеса": на Черкащині відбувся щорічний мотофестиваль (ФОТО)

"Замерзлі колеса": на Черкащині відбувся щорічний мотофестиваль (ФОТО)

-

- Advertisment -

"Замерзлі колеса" – мотофестиваль під такою назвою вже вшосте влаштували на Черкащині. Цьогоріч випробувати своїх залізних коней зібралися кілька десятків мотогонщиків із різних куточків країни. Змагалися спортсмени на півторакілометровій засніжений трасі. Про це повідомляє "5 канал".

Стартують мотогонщики у 30-сантиметровому снігу, а тому їдуть майже наосліп. Киянин Сергій Лужевський улітку випробовує себе та мотоцикл на бездоріжжі, а взимку рушає кататися по снігу.

Мотогонщик розповідає: "Дуже вузько, багато дерев, снігу, теж дуже глибоко і постійно хтось лежить, падають люди. Падав звичайно, кілька разів стирчав головою в заметі. Це дуже весело, кілька разів перекидався".

Траса для змагань – це півтора кілометра по снігу полем та лісом. Учасники мали проїхати 6 кіл. Утім, уже після перших двох четверо зійшли з дистанції. Андрій Лонжанський у свої 57 і досі на треку.

Чоловік каже: "Треба тримати себе, дуже складно утриматись на мотоциклі, щоб не впасти, дуже слизько, бачите, резина з шипами, щоб був зацеп, щоб можна було їхати".

Мотоцикли з потужними двигунами та шипованою гумою не гарантують перемогу, зізнаються учасники мотозмагань.

Співорганізатор змагань Дмитро Боровик каже: "Виходить по полю їхати, ми так прокатали, їхали позашляховиками і пішки розмічали трасу, по лісу ми все розмічали, там взагалі цілина, дерева засипані, гілки прибирали, між соснами їхати, траса на виживання можна сказати – в кого вистачає духу, вистачає вправності, фізичної підготовки, той зможе фінішувати. Деякі не можуть повернутися із першого-другого кола".

На трасі не минулося і без падінь та пошкоджених мотоциклів. Доїхали до фінішу 15 спортсменів із 25-ти. Переможці здобули символічні нагороди та вже домовилися зустрітися на треку наступного року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, близько трьохсот людей одночасно заспівали на "Черкаській коляді".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x