додому Новини Черкащина За прогнозами в суботу буде дощ, в неділю – спека

За прогнозами в суботу буде дощ, в неділю – спека

0
За прогнозами синоптиків у суботу до Черкаської області ще надійде порція дощів та гроз. Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За його словами, у суботу хмарне небо не дозволить денним температурам підвищитися вище 22-27º. А от надалі Черкащина перепочине від дощів.  У неділю до керування погодою приступить потужний антициклон з північного сходу, який зумовить тривалий період стабільної та аномально теплої погоди протягом 5-6 днів з температурою вночі 12-17 градусів, вдень стовпчики термометрів штурмуватимуть спекотні позначки 28-33 градуси.
Серпень цього року відзначився дощами, на Черкащині випало 27-119 мм або 55-230% місячної норми.
За спостереженнями агрометеорологів області, верхній (0-10 см) шар грунту у Жашкові, Звенигородці – сильно, Золотоноші, Умані – добре, Смілі, Чигирині – слабко зволожений. В цілому погодні умови серпня 2022 були сприятливими для вегетації пізніх та городніх культур. Для цукрового буряка, в якого триває ріст кореня, серпневі дощі вкрай необхідні, але їх надмірна кількість може негативно вплинути на показники цукристості. З малосприятливих факторів залишається підвищена вологість повітря в денні години та часті дощі, які сприяли розповсюдженню захворювань, шкідників, інтенсивному росту бур’янів, уповільнювали збирання урожаю зернових та зернобобових культур.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version