додому Новини Черкаси У Черкасах об’єднали дві лікарні: пацієнти не відчують змін

У Черкасах об’єднали дві лікарні: пацієнти не відчують змін

0

У Черкасах міська рад об’єднала Другу і Третю міські лікарні. Як запевняють чиновники, пацієнти не відчують жодних змін. Про це інформує сайт Черкаської міської ради.

За словами начальника департаменту охорони здоровя ЧМР Всеволода Кульчиковського, послуги з паліативної і реабілітаційної допомоги надаватимуться за тим самим місцем розташування. Жодного переміщення відділень КНП «Друга Черкаська міська лікарня відновного лікування» на базу іншого лікувального закладу не планується. Усі відділення Другої лікарні залишаються працювати на своєму попередньому місці.

«Що стосується медичного персоналу, то вони, здебільшого, збережуть свої посади. Трудові права працівників, посади яких планується скоротити в ході реорганізації, повністю захищені», – зазначив чиновник.

Причина такого обєднання стало те, що з початком військових дій скоротилося фінансування галузі охорони здоровя.

Нагадаємо, що у Черкасах мали намір скороти Дитячу міську лікарню. Під скорочення потрапляли 90 медпрацівників. Вони звернулися з відповідним листом до міської влади, а також зареєстрували петицію. Петиція за 5 днів набрала необхідну кількість голосів.

Як повідомила виконуюча обов`язків директора КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» Клавдія Попко, нині лікарня перебуває у непростому фінансовому стані.

Натомість міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що дитячу міську лікарню не скорочуватимуть. А навпаки нададуть додаткове фінансування.

Читайте також

Американські лікарі співпрацюватимуть із черкаськими медзакладами

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version