НовиниЧеркащинаЮвенальні прокурори перевірили дотримання прав неповнолітніх в Черкаському СІЗО

Ювенальні прокурори перевірили дотримання прав неповнолітніх в Черкаському СІЗО

-

- Advertisment -

Відділ ювенальної юстиції прокуратури провів перевірку з питань стану додержання прав неповнолітніх, які утримуються в Державній установі "Черкаський слідчий ізолятор". На даний час в установі перебуває двоє неповнолітніх та дві вагітні жінки, інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області особисто поспілкувалася з неповнолітніми ув’язненими щодо умов їх утримання. Під час бесіди обговорено особливості кримінальної відповідальності за вчинення правопорушень та необхідність ресоціалізації в суспільстві після відбування покарання.

Також діти мали можливість поставити прокурору питання, що їх цікавили. Зокрема, що стосується реалізації їх прав у сфері кримінального судочинства.

Вказані заходи спрямовані на формування у неповнолітніх позитивного погляду на життя та профілактику негативних явищ в підлітковому середовищі.

Інформування дітей, які вступили у конфлікт із законом, роз’яснення їм наслідків незаконних дій, позитивно вплине на підвищення їх свідомості.

Крім того, прокурори оглянули корпуси установи: камери, де утримуються неповнолітні ув’язнені та вагітні, учбовий клас, прогулянкові дворики, кімнату психоемоційного розвантаження, спортивний зал для неповнолітніх, харчовий блок.

Разом з тим, виявлено порушення вимог Закону України "Про попереднє ув’язнення" в частині організації харчування для неповнолітніх, проводиться перевірка по даному факту.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка намагалась вчинити самоспалення.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x