НовиниЧеркасиХатіко на черкаський лад: юний письменник з Черкас видав...

Хатіко на черкаський лад: юний письменник з Черкас видав свою першу книгу (Фото)

-

- Advertisment -

20-річний письменник-початківець з Черкас Владислав Король видав свою першу книжку для дітей. Кишенькова «Розповідь з вуст пса Стіффа» вийшла у світ 2 березня та вже встигла опинитись на полицях книжкового магазину.

Юний Владислав, який протягом чотирьох років шукав себе у різних професіях, тепер має ціль – стати відомим письменником. Про перші спроби пера та грандіозні плани на майбутнє хлопець розповів редакції vikka.ua.

Від продавця до письменника

У 2019 році Владислав Король закінчив профучилище й отримав диплом продавця та жилувальника м’яса. Проте отримавши диплом зрозумів – це не його. Відтоді почалися пошуки себе: спробував бути звукорежисером, фотографом, оператором, також творив за студійним пультом у будинку культури. Опанувавши машинку для стрижки, робив класичні зачіски. Проте все закінчувалось уже за звичним сценарієм. Цікаво, що уже тоді хлопець занотовував свої думки на аркуші паперу, навіть не підозрюючи, що це стане справою його життя.

Після невеликої паузи Владислав подався на курси ІТ-технологій та у 2020 році отримав сертифікат. Хоч справи у цій діяльності йшли добре, хлопець не захотів довго у ній працювати. Для творчого Влада важливо, аби робота ще й приносила задоволення. Тому наважився ще й на кухарську діяльність та вивчення англійської мови.

По-справжньому збагнути, чого хоче власна душа, Владислав зрозумів після перегляду фільму «Хатіко». Хлопець так перейнявся історією щирої відданості та вірності собаки, що захотів і сам написати подібне.

Хатіко на черкаський лад

«Розповідь з вуст пса Стіффа» – дитяча фантастика на 27 сторінок. Свою першу роботу автор присвятив читачам до 6 років. На його думку, дітей у такому віці час привчати до зобов’язань та відповідальності перед домашніми улюбленцями. Від того, що книжка розрахована на малечу, вона й розмір має, як дитяча долонька.

«Книгу про собаку я писав три роки, навіть двічі переписував з нуля. Але писав із задоволенням, не змушував себе. Бо знаю, що є автори, які можуть чітко написати по сторінці в день. Я так не можу, – зізнається черкащанин. – Книга створена за мотивами відомого фільму. Мій герой, пес Стіфф, від свого імені розповідає про всі негаразди, що кояться в його житті, та їхнє щасливе вирішення. Там і про недобросовісного господаря, який віддав його в інші руки, і про перенесену хворобу, і про участь у важливих перегонах».

Допомагає віра в Бога

«Чому я наважився написати книгу? У кожної людини є талант від Господа. Людину можна розпізнати по плодах її праці: вона може деградувати чи прогресувати. Я ходжу до церкви, віра в Бога пробудила в мені бажання творити… – ділиться Владислав. Друга причина – я люблю ставити цілі і досягати їх. Уже вдалось продати кілька екземплярів, отримати перші відгуки. Багато почув цінних порад».

Владислав, як і більшість творчих людей, має свої джерела натхнення. На письмо хлопця надихає класична музика, звуки клавіш, шум вітру, хвиль на березі Дніпра. Словом, усе, що дарує спокій душі.

Найближчим часом хлопець планує видати другу книгу, але вже для підлітків. Наступне оповідання буде про дівчинку Єльзу, до якої у снах приходило чудовисько Велентайн.

«У майбутньому я хотів би бути відомим автором, починаючи з України. Уже уявляю, якими будуть наступні книги. Також хочу у цьому житті перепробувати ще максимально багато хобі та безперестанку чомусь учитись. Так, моя мрія – вчитись, я від цього отримую задоволення», – сказав хлопець.

Раніше сайт vikka.ua публікував інтерв’ю з успішним шеф-кухарем з Черкас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x