додому Новини Черкащина Врятувала понад 100 дітей: героїню посмертно нагородили званням почесного громадянина Черкас (ФОТО)

Врятувала понад 100 дітей: героїню посмертно нагородили званням почесного громадянина Черкас (ФОТО)

0

У Черкасах званням почесного громадянина міста посмертно нагородили Олександру Шулежко. Нагороду її старшій доньці Ларисі Шулежко вручив на сесії 10 листопада міський голова Анатолій Бондаренко, передає кореспондент vikka.ua.

Нагадаємо, рішення про нагородження Шулежко званням виконком ухвалив ще у травні цього року, а 7 червня відповідне рішення ухвалила й міська рада.

Присвоїти їй звання просила єврейська громада Черкас. Олександра Шулежко народилася 1903 р. в селі Михайлівка Драбівського району Черкаської області. Після окупації Черкас вона ініціювала створення притулку для бездомних дітей і сиріт. Завдяки хоробрості, винахідливості й піклуванню Олександри Шулежко вдалося врятувати понад 100 дітей, зокрема і євреїв.

"Я дуже щаслива, що маю змогу сказати,  що це моя мати і вона дивовижна жінка, справжній герой. Я лишилася одна в сім'ї, на жаль", – говорить молодша донька Лариса Шулежко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Бондаренко вручив відомому краєзнавцю орден.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version