додому Новини Черкащина Вручили гарбуза забудовнику: депутати скасували детальний план забудови набережної

Вручили гарбуза забудовнику: депутати скасували детальний план забудови набережної

0

Депутати Черкаської міськради 10 серпня розглянули питання про скасування детального плану забудови набережної, передає кореспондент vikka.ua. Нагадаємо, проект рішення про затвердження детального плану був проголосований на "таємному" виконкомі 28 липня.

Депутат від "Батьківщини" Роман Діскант озвучив позицію партії про підтримку розбудови міста, мікрорайонів.

"До міста мають прийти інвестори. Я б хотів, щоб вони розбудовувати місто. А зараз тут більше політики і кулуарщини", – зазначив він.

Тим часом "вільний демократ" Олександр Згіблов озвучив протилежну позицію. Він разом з однопартійцями та колегами по депутатському корпусу підтримує розбудову набережної, але не житловою багатоповерховою забудовою.

"У нас немає громадського простору, де можуть відбуватися масові заходи. Ми пропонуємо провести міжнародний конкурс на концепцію розвитку набережної. Але ми проти житла. Берегова смуга має належати всім жителям, а не окремим громадянам, які там заселяться", – наголосив він.

Слово узяв і мер Черкас Анатолій Бондаренко.

"Попередній Генплан передбачав намити острів і на ньому збудувати житло. Ми зменшили житлову забудову в 10 разів. Так, є питання до певних ділянок. Але, скасувавши детальний план, ми відкриваємо шлях до малоповерхової забудови. Це зведення рахунків Партією вільних демократів, яка програла вибори", – озвучив свою думку міський голова.

Однак його позиція не переконала більшість: депутати перейшли до голосування та все-таки скасували детальний план забудови набережної. Голоси "за" віддали 23 депутати, 1 – утримався.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани просять депутатів заборонити будівництво таунхаусів у Соснівці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version