НовиниЧеркасиВолонтеру відмовили: для музею у Черкасах не знайшли приміщення

Волонтеру відмовили: для музею у Черкасах не знайшли приміщення

-

- Advertisment -

Для Патріотичного музею АТО, який нині розташований у приватному приміщенні на розі вулиці Можайського та Благовісної, міська влада Черкас не знайшла відповідного приміщення. Про це повідомив засновник музею і волонтер Олексій Святенко.

На останньому засіданні сесії міської ради він звертався до депутатів з проханням відшукати приміщення для Патріотичного музею. Нині 10 тис. експонатів розміщені на 50 м. кв. Власне, сам музей утримується за приватні кошти. Він просив надати приміщення «десь в центрі міста з більшою площею», щоб якомога більше людей могли побачити експозиції.

Натомість міська влада Черкас відмовила волонтеру. У листі-відповіді, який вона надіслала Олексію Святенку, мерія Черкас повідомила: «Серед вільних приміщень комунальної власності, щодо яких прийняте рішення  про передачу в оренду, на жаль, не має таких, які б відповідали критеріям, визначеним у листі БО «Благодійний фонд «Воїни АТО Черкащини».

музей ато

«Йдучи на сесію міської ради близько місяця тому з проханням виділити приміщення під Патріотичний музей, думав може щось змінилось і влада за майже 5 років існування музею допоможе! На жаль, ні! Вільних приміщень не має! Нічого не змінилося!» – зазначив Олексій Святенко.

Патріотичний музей АТО заснований у 2016 році. Його відкрив волонтер Олексій Святенко. В ньому зібрані експонати, пов’язані із війною на Сході України.

Подібна ситуація нині склалася із Археологічним музеєм, який очолює Михайло Сиволап. Нині археологи розміщуються у невеличких кімнатах кінотеатру «Україна». Уже більше двох років вони вимагають надати більші приміщення, але справа навіть не зрушила з місця.

Водночас на найближче засідання сесії міської ради виноситься питання про дозвіл на продаж двох приміщень: колишнього офісу СУБ «Митниця» в районі ринку «Сєдова» та історичного особняка по вулиці Грушевського, де раніше розміщувалася адміністрація РЕУ-5.  

Як повідомляв сайт vikka.ua, на місці колишньої «Зірочки» у Черкасах можуть звести висотку

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі попрощаються з полеглим лейтенантом

У місті Сміла відбудеться прощання з полеглим захисником, Ярославом Гатенюком, завтра, 30 березня. Про це повідомили в пресслужбі Смілянської...

У Золотоноші затримали наркоторговців, які розкладали “закладки”

У місті Золотоноша двоє мешканців Канева розкладали "закладки" з наркотиками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області. Підозрюваних, чоловіка...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x