НовиниЧеркащинаВласники «корочок»: хто допомагає депутатам обласної ради

Власники «корочок»: хто допомагає депутатам обласної ради

-

- Advertisment -

Депутати Черкаської обласної ради, як, до речі, і міськради Черкас, мають помічників. Але не всі обранці використовують це право. У нинішньому скликанні із 86 лише 34 депутатів мають підручних. Загалом інтереси народних обранців, а відповідно і їхніх виборців, обслуговують 75 помічників. Цим людям не платять зарплату із бюджету, вони працюють виключно на громадських засадах. Вони мають певні права і є власниками завітної «корочки».

Хто такі помічники депутатів?

Кожен депутат Черкаської обласної ради має право на п’ять помічників. Проте не кожен цим правом користується. Помічники працюють на громадських засадах, не отримуючи зарплати. Переважно це або юристи чи директори шкіл на округах депутатів, або бізнес-партнери чи працівники приватних структур. Трапляються навіть родичі і журналісти.

«Акули пера»

Депутату обласної ради від партії «За майбутнє» Валерії Бондаренко, дружині міського голови Черкас, допомагає в роботі журналіст Юлія Юхимчук. Вона ж, власне, і веде сторінку жіночого руху «За майбутнє» в соціальних мережах.

Валерія Бондаренко не одна, хто взяв собі в помічники «акул пера».

Так, депутат від «Слуги Народу» Валерій Данилевський має серед трьох своїх підручних Наталію Писареву, кореспондентку сайту «Дзвін». А народний обранець від «Черкащан» Юрій Сегеда (директор ДП «Смілянський лісгосп») оформив в помічники – 24-річну Анну Шатну, яка працює журналістом у Смілі. У 2020 році вона ж балотувалася до Смілянської міської ради, але депутатом так і не стала.

Анна Шатна, журналіст зі Сміли

Нардепці від «Черкащан» і директору черкаської гімназії № 9 Ірині Топчій допомагає журналіст Ірина Коваль, яка до того працювала в пресслужбі черкаської мерії. Вона, до речі, підлегла Ірини Топчій, бо працює в гімназії. Журналіст Оксана Савіцька допомагає «піаритися» депутату від «За майбутнє» з Умані Яніні Тиховській.

Підприємці і бізнес-партнери      

Світлана Журба, депутат обласної ради від ВО «Черкащани» і головний лікар Черкаського обласного кардіоцентру, взяла собі в помічники заступника директора «Золотоніського маслосирзаводу» Володимира Касьяна. Крок логічний, адже пані Журба обиралися в депутати саме від Золотоніського району. А пан Касьян у 90-х роках двічі йшов у депутати від НДП (партії на той час прем’єра Пустовойтенка), але так омріяний мандат і не отримав.

У Євгенія Курбета (обранця від “За майбутнє”) серед трьох помічників теж помічений бізнесмен. Це Валентин Кострицький – співзасновник стоматологічної клініки «Бріліант Стома».

У радники взяв собі бізнес-партнера і депутат Семен Радченко. Йому радить і допомагає вирішувати проблеми виборців Валерій Слободянюк, у якого із Радченком спільний бізнес – ТОВ «Торговий дім «Світ Сталі».

У депутата від «Європейської солідарності» Олександра Радуцького із чотирьох помічників є також представник бізнесу – це фізична особа підприємець Владислав Берлоус, який займається роздрібними продажами продуктів харчування.

Підлеглі, керівники комунальних закладів та громадські активісти

Заступник голови Черкаської обласної ради від «Опозиційної платформи ЗА ЖИТТЯ» Володимир Доманський оформив собі двох помічників. Серед них Дмитро Галайда, який в реєстрах значиться як директор  КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО РЕГІОНАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ ЦЕНТР РОЗВИТКУ БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИХ КООПЕРАТИВІВ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. Інший помічник Доманського Костянтин Константінов є головою Федерації інтелектуальних ігор в Черкаській області. До речі, співзасновниками цієї федерації є Володимир Костенко та Олег Островський, котрий є співзасновником «Дикого Хутору» і депутатом Червонослобідської ОТГ.

Помічником у екс-голови обласної ради Олександра Вельбівця (партія «За Майбутнє») є Анатолій Кошовий, керівник Черкаської міської станції юних техніків. Анатолій Костянтинович людина досить поважна і відома в черкаських колах. Він освітянин: працював директор ЗОШ № 29, що в Дахнівці, керував міською станцією юних техніків. Брав активну участь у політичному житті Черкас. У 2006 році під час парламентських виборів був уповноваженим по 199 виборчому округу (місто Черкаси) від опозиційного блоку “Не Так!”.

Кошовий
Анатолій Кошовий, помічник депутат Вільбівця (справа)

Через шість років Анатолій Костянтинович “засвітився” вже, як голова ТВК № 195 (теж м. Черкаси) з виборів до Верховної ради. В комісію його делегувала партія “Русь Єдина”, яка раніше мала назву “Партія політики Путіна”. А вже під час повторних виборів 15 грудня 2013 року Анатолій Кошовий був довіреною особою депутата міської ради від Партії регіонів Олексія Арсенюка.

У директор компанії «Урожай», що входить до корпорації Миронівський хлібопродукт, Олександра Воскобійника (ВО «Черкащани») чотири помічники. Наталія Старікова – екс-депутат обласної ради, Владислав Плосконос – керівник ГО «Самооборона Майдану Шполянщини» та двоє підлеглих: земельник Вячеслав Тур та заступник Юрій Романча.

У депутата від «Батьківщини» Наталії Кравцової двоє помічників: безробітня Ірина Горда із Черкас та директор Корсунь-Шевченківських теплових мереж Андрій Поздняков.

У народного обранця Юрія Сегеди (директора ДП «Смілянський лісгосп»), окрім журналістки зі Сміли, є два помічника, які перебувають у його повному підпорядкуванні. Це лісничий Смілянського лісгоспу Олександр Кисилігин та майстер лісу цього ж лісгоспу Олександр Маляренко.

У Ірини Топчій в помічниках числиться її підлеглий – вчитель історії гімназії № 9 Андрій Стецюк. У народного обранця від «Слуг Народу» Євгена Тарана два помічники, один із них ексмер Сміли (2002-2006 роки) Іван Оксьом.

У Олександра Радуцького також в помічниках числяться Тарас Теліженко (директор державного заповідника «Трахтемирів») та Галина Шамшура (секретар КСН «Яблуневий»).

Депутати, чиновник, юристи та викладачі

Серед помічників депутатів обласної ради чимало депутатів нижчих рівнів (сільських та районних рад), чиновників різних рівнів і викладачів вузів. Із викладачами трапляються навіть двійники. Дивним чином, але одна особа виявилася помічником двох депутатів. Причому ці депутати з двох різних партій. Олександра Дем’яненко є викладачем ЧНУ, кандидатом політичних наук. Згідно сайту Черкаської обласної ради, вона допомагає Євгенію Курбету (“За майбутнє”) та Семену Радченку (ВО «Батьківщина»).

Помічники-викладачі різних вузів є у таких депутатів Валерія Данилевського (помічник Валентин Лазуренко, викладач ЧДТУ), Вадима Гайовича (помічник Ганна Чепелюк, екс-депутат Черкаської міської ради, нині викладач університету Банківської справи), Людмила Сущенко (помічник Наталія Цикановська, викладач університету Банківської справи).

До речі, у Людмили Сущенко в помічниках є прямий родич – її чоловік Віктор Сущенко (бізнесмен, власник кількох фірм).

Деяким депутатам допомагають юристи і адвокати. Вони ж є помічниками цих обранців. Приміром, юристи-помічники є у таких народних обранців Віталія Коваля (адвокат Олександр Архіпенко), Вадима Гайовича (юрист Максим Журба), Євгена Тарана (юрист Борис Поздняков).

Для довідки:

У скликанні 2010-2015 років на 100 депутатів Черкаської обласної було лише 32 помічники. Уже наступного скликання (2015-2020 рр) на 86 депутатів було 138 помічників.

Як повідомляв сайт vikka.ua, тренд на справжність: черкаська фотографка розповіла про сучасну моду на світлини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція посилила патрулювання на вулицях Черкас

З метою забезпечення публічної безпеки та правопорядку на вулицях збільшено кількість піших нарядів та автопатрулів поліції. Про це пишуть...

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x