додому Новини Спорт Вихід є: черкаські депутати розповіли, як потрібно проводити сесію міськради (ДОКУМЕНТ)

Вихід є: черкаські депутати розповіли, як потрібно проводити сесію міськради (ДОКУМЕНТ)

0

Сесія Черкаської міської ради має відбутись у найближчий час. Однак скликана вона має бути лише в законний спосіб, з дотриманням Регламенту та законів. Про це 10 жовтня на прес-конференції заявили представники кількох депутатських груп: "Партії вільних демократів", БПП "Солідарність", "Громадянська позиція" та "Радикальної партії Ляшка", передає кореспондент vikka.ua.

Напередодні стало відомо, що позачергову сесію на 11 жовтня збирає Ярослав Нищик, нині діючий секретар, який, окрім того, нині виконує обов’язки міського голови, поки останній у відпустці. Однак обранці наголошують: на розгляд позачергових пленарок може виноситись лише одне питання. Насправді ж розглянути й вирішити необхідно багато нагальних питань, зокрема – бюджетних. Відтак, депутати трьох політичних сил направили на ім’я мера Анатолія Бондаренка та секретаря Ярослава Нищика відкритого листа, в якому вимагають термінового скликання сесії за законом. Засідання має бути відкритим, на ньому мають бути присутні представники депутати, громадськість, представники ЗМІ. Звернення підписали 14 міських обранців. 

Колишній секретар міської ради, депутат від БПП Олександр Радуцький наголосив: чергова пленарна у тому вигляді, як вона має проводитись, не збиралась вже рік. 

"Ми повинні розділити кримінал, який відбувся в Каневі, і бюджет міста. Тому маємо своє бачення виходу з ситуації, як то передбачає законна процедура підготовки техніки, – пояснив Олександр Радуцький. – Директора профільних департаментів мають подати свої пропозиції по секвестру і провести зміни до бюджету. При такому підході ми побачимо, що тих 210 мілн, які розподілялись на сесії в Каневі, були дійсно роздуті і не мали ніякого підґрунтя як дохідної частини. Нищик має повноваження дати відповідні доручення керівникам департаментів".

Після того, як такі пропозиції будуть внесені, відповідні проекти рішень мають бути розглянуті й затвердженні на засіданні виконкому. Тільки після цього вони виносяться на сесію.

"З власного досвіду скажу, що всю цю процедуру можна зробити за тиждень, максимум – за 10 днів. І тоді все буде за законом", – зазначає Радуцький.

Голова "вільних демократів" Олександр Згіблов додав, що в такому способі скликання пленарки (скликання за добу і без приведення бюджету у відповідність) вбачає чергову спробу узаконити бюджетні рішення таємної сесії в Каневі.

"Депутати моєї депутатської групи готові прийти на сесію і у вихідний, і вночі, аби тільки та сесія була скликана з проведенням процедури", – наголосив Олександр Георгійович.

Голова ж депутатської групи "Громадянська позиція" Руслан Зоря зазначив: депутати повинні розібратись в питаннях, які виносяться на розгляд сесії. За добу вникнути в суть складних бюджетних питань не те що нереально, але нелегко.

"За умов, що складись, незалежно від особистих стосунків, консолідувати депутатів має саме секретар міської ради", – наголосив Зоря.

Якщо ж бюджет міста не буде приведений у відповідність в законний спосіб, обранці заявляють: не братимуть участь у голосуванні на завтрашній сесії у випадку її проведення.

Нагадаємо, 22 серпня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та 22 депутати, які входять до так званої промерської більшості, провели виїзне сесійне засідання в Каневі на Чернечій горі просто під час відвідування музею Кобзаря. В ході "пленарки", яка, за словами очевидців, тривала не довше 15 хвилин, було розглянуто й проголосовано більше двох десятків питань, в тому числі й розподіл додаткових 210 мільйонів міського бюджету. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас "пересидить" суди у відпустці. 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version